2016-06-19
做完facial, 劲肚饿,美容师极力推介下就试左呢间餐厅!餐厅环境有欧陆品味,无论墙身,枱面,餐具都刻意设计,别有一番风味!本身钟意食牛的我就叫左炭烧美国安格斯西冷牛扒. 头盘有南瓜忌廉汤加蒜蓉包, 忌廉汤中带有少少南瓜溶,蒜蓉包有浓郁的牛油蒜蓉味,外脆内软,好正!芝士焗蚝,好大只! 蚝上面铺满好多芝士,完全唔吝啬,沙律菜好新鲜,配上蜜糖黑醋汁,食得出系自己调制,好得!主菜上碟喇! 一上枱,已经闻到好香炭烧牛味,牛好juicy, 外面用炭火烧锁住肉汁,一d都唔韧,好似食紧某某大酒店成千蚊一份的扒. 除左西冷外,仲有芝士露笋酿磨菇,都一样咁juicy, 好得! 佢唔似其他餐厅用薯菜做配菜,反而做了大磨菇加香脆薄饼乳酪沙律,口感更fresh!总括,呢个价钱,呢个质素,悭得!
餐厅环境有欧陆品味,无论墙身,枱面,餐具都刻意设计,别有一番风味! 本身钟意食牛的我就叫左炭烧美国安格斯西冷牛扒.
头盘有南瓜忌廉汤加蒜蓉包, 忌廉汤中带有少少南瓜溶,蒜蓉包有浓郁的牛油蒜蓉味,外脆内软,好正! 芝士焗蚝,好大只! 蚝上面铺满好多芝士,完全唔吝啬,沙律菜好新鲜,配上蜜糖黑醋汁,食得出系自己调制,好得! 主菜上碟喇! 一上枱,已经闻到好香炭烧牛味,牛好juicy, 外面用炭火烧锁住肉汁,一d都唔韧,好似食紧某某大酒店成千蚊一份的扒. 除左西冷外,仲有芝士露笋酿磨菇,都一样咁juicy, 好得! 佢唔似其他餐厅用薯菜做配菜,反而做了大磨菇加香脆薄饼乳酪沙律,口感更fresh! 总括,呢个价钱,呢个质素,悭得!