2024-09-14
📍湾仔庆生意式薄饼店 — 𝙈𝙤𝙩𝙤𝙧𝙞𝙣𝙤 🇮🇹🍕🥳𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🦐Shrimp Scampi $168呢个小食系成餐饭最出色嘅✨个汁好香garlic味,仲有配埋面包比你点个汁食,真系好夹好好食!我同朋友都忍唔住留返啲汁黎点pizza批边🤩啲虾都好弹牙好好食~值得一试❣️🧆Polpette Al Sugo $138意式肉丸表面铺满大量番茄酱,酱汁酸酸地几开胃🍅肉丸味道唔错,肉味几出,有肉汁👍🏼但系份量较少,性价比就唔算太高~😿🍕Margherita $188呢间餐厅主打传统Napoleon pizza,所以中间嘅饼底系偏薄、偏湿润同埋软身,而批边就带有碳香~可能我个人钟意脆身冇咁淋嘅饼底,所以就觉得个pizza过湿,酱料好多,食嘅时候有少少狼狈🙈🤣但系个味道系好食嘅😋不过个pizza底就㶶咗少少,如果冇咁㶶会好食啲!🍮Tiramisu (附送)最有惊喜系附送嘅tiramisu!😆依家喺openrice订座嘅话晚餐就会送tiramisu🤎而且有朋友生日嘅话仲可以画碟🥰呢度嘅碟系写义大利文嘅生日快乐✨🎊而且店员仲会好热情咁拎起铃铛唱生日歌🔔超适合帮朋友庆祝
𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )
🦐Shrimp Scampi $168
🧆Polpette Al Sugo $138
🍕Margherita $188
🍮Tiramisu (附送)
最有惊喜系附送嘅tiramisu!😆依家喺openrice订座嘅话晚餐就会送tiramisu🤎而且有朋友生日嘅话仲可以画碟🥰呢度嘅碟系写义大利文嘅生日快乐✨🎊而且店员仲会好热情咁拎起铃铛唱生日歌🔔超适合帮朋友庆祝生日!另外tiramisu嘅味道都好好,酒味同咖啡味都几出,食落好顺滑~😋
✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽
overall呢间餐厅嘅定价都比较高,大部分pizza都系$200 up🥹🙌🏼味道方面还算可以👌🏼不过无可否认呢间餐厅确实系同朋友庆祝生日嘅好地方🤣❤️🔥店员全部都好nice好热情,而且餐厅装修都好精致好特别😻气氛够热闹,主打一个氛围感🤣如果想朋友有个难忘嘅生日就带佢黎呢度啦!
卖相:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟