2014-04-09 2154 浏览
今晚同朋友庆生日 系因为朋成介绍 所以好期待呢!唔系咁熟大围既我 由地铁行去餐厅都只系5分钟。而餐厅对面就系油站,有车人士就方便得多啦~小小餐厅 但有灯光效果 特别喜欢当晚播既英文歌 好似返左中学时代咁 份外有情调呢 都几适合同伴侣去撑枱脚 唔错!几款餐牌 有好多选择 决定捧肚子回家噜本来系叫个二人套餐 但又想试多啲野食 就单点左几样~叫左2个main dishes 同1个pasta,之后再来多个最爱甜品!如果叫set都系加$35就有沙律或汤同茶/啡啦~~~~价钱合理!忌廉薯仔汤 - 浓郁薯仔味 一啖一薯仔 大爱!牛肉千层面 - 有别于一般煮法 系用整个薄煎pan焗 加上厚厚o既cheese系面 配埋薄薄千层面 啖啖芝士 黏著黏著 好好味~~~强烈推介俾热爱芝士既朋友仔!Waitress 留意用餐进度再serve 下一个菜 很好好细心服务!Rib Eye Steak w/ French Fries (medium rare)肉眼叫左4成 整体唔错 下次会再叫多啲薯条 新鲜 脆卜卜!CRIR CRIR CHICKEN!! 嫩脆鸡配特别酱汁 愈食愈辣 会食上瘾。朋友话超钟意呢一个菜 好大件
今晚同朋友庆生日 系因为朋成介绍 所以好期待呢!

几款餐牌 有好多选择 决定捧肚子回家噜
本来系叫个二人套餐 但又想试多啲野食 就单点左几样~
忌廉薯仔汤 - 浓郁薯仔味 一啖一薯仔 大爱!
薯仔忌廉汤
Beef Lasagna
Rib Eye Steak w/ French Fries
肉眼叫左4成 整体唔错 下次会再叫多啲薯条 新鲜 脆卜卜!
CIRI CIRI Chicken~
朋友话超钟意呢一个菜 好大件 好饱 哈!
Creme Brulee 焦糖炖蛋
一直想食的甜品 法式焦糖炖蛋!!必点甜品!nom nom nom
望落系青绿色 同有层好脆焦糖 食落有浓郁炖蛋味同焦糖好夹 一啲都无辜负我既期望!还在回味中~~
最后点了Cappuccino & Mocha

生日
薯仔忌廉汤
Beef Lasagna
Rib Eye Steak w/ French Fries
CIRI CIRI Chicken~
Creme Brulee 焦糖炖蛋