2023-03-10
同朋友庆生唔知点解总系会拣西餐,拣Cobalt嘅原因系因为近我放工,奥运站行过嚟7-8分钟。餐厅装潢简约时尚,一排酒柜既实用又美观,食客见到都想饮两杯,高脚餐枱够大唔迫,倾偈好适合,作为庆生晚餐都唔失礼。餐牌上好多嘢都想食,结果叫咗五样嘢,以为小食会好细份,上到枱先知全部都好有分量,见到成枱嘢食好满足,最后太饱放弃咗食心太软。炸甜蕃薯条配蓝芝士炸薯条份量十足,香脆得嚟又有浓浓甜蕃薯嘅味道,加上臭臭嘅蓝芝士令朋友爱不释手,呢个组合新奇得嚟又好食炸紫洋葱圈洋葱圈都系份量十足,粉浆好香脆,我觉得粉浆嘅味道同平时唔同,有啲似咸水角嘅皮,美中不足嘅系有几条洋葱圈嘅粉浆痴埋咗一齐,朋友好介意呢点牛油果扁意粉+辣虾因为朋友最近唔食得海鲜,餐牌上得返呢个意粉可以选择,牛油果煮意粉对我嚟讲好新奇,本身以为味道会怪,食落又唔错㖞,牛油果嘅质地同忌廉汁好夹,忌廉汁好挂面,啖啖意粉面够味,意粉口感够烟靱,好食。+38蚊有两大只辣虾,朋友要戒虾所以要求另上,我可以自私食,辣虾但唔辣,有鲜甜虾味,肉质弹牙。烤法式羊架羊架有两大件,羊肉唔膻好啱我,但朋友略嫌唔够膻,七成熟啱啱好,伴碟嘅薯蓉同蔬菜整体都唔错。
炸甜蕃薯条配蓝芝士
炸甜蕃薯条配蓝芝士