2024-06-16
一直以来,都好想试呢间好有气氛餐厅,今次趁朋友生日终于可以一试!以简约黑白为主题,有户外同室内,再配埋音乐,好chill我地2个人叫左2款主食,1个小食拼盘。炭烧牛柳配黑松露磨菇酱同避风塘风味砚墨鱼面。避风塘砚墨鱼面一上枱就已经觉得好香,面质刚刚好,唔会太淋,砚只只都够鲜而且好饱满,不过作为重口味人士既我,就略为觉得唔够咸,整体上都可以。相对面黎讲,我觉得炭烧牛系好出色,因为真系食到炭香烧过既味,而且牛柳非常淋身,再配埋个磨菇酱去带出个牛味,好满足除咗2个主食之外,我地仲叫左小食拼盘,可以仼选4款,我地叫左薯条、鱿鱼、洋葱圈同芝士条。热辣辣就一定嫁啦,但原来份量都几多,其中最欣赏就系鱿鱼,好弹牙!而且拼盘仲有3款酱料,一次食到好多款味我地仲叫左2杯无酒精野饮去配翻d美食,如果第二日放假,必须黎呢到饮翻杯酒!我地叫左YU-NI同 Air Force Red。YU-NI系薄荷配柚子,好清,至于Air Force 就相对甜少少既荔枝味。