2022-03-05
限定玫瑰拿破仑好正🌹❕全港最难book下午茶非佢莫属🤭一早已订 误打误撞试咗做到月中粉色主题🍰「Love & Glamour」限定版下午茶💰HKD988两位(Rating:7.4/10)本身见唔少极端评价 亦知换pastry chef后冇开业初期咁好食 所以冇抱太高期望 但始终想试一次😬下午茶太多品项 所以照旧讲特别好食同麻麻地的🤫😋:最好食一定系拿破仑!好感动 个皮冇似上次买走𠮶件咁漏气 松脆 香 仲要撞正special款系我好喜欢嘅玫瑰味 配上云呢拿带rose latte感觉 特登添多件😍其次scone都几好食 外面金黄微脆 内里微湿松化唔易碎✨size几mini 比常见细一半😳不过可添食 我地两个人佢净系俾一个原味一个raisin 未食已叫多两个😅然后觉得最好系三文治🥪🤣面包松软唔干 馅料特别like芝士鸡肉果酱 个配搭嘅咸甜冲击冇得输 上面加咗小黄瓜超开胃!黑松露碎蛋调味偏淡建议第一件食🥚😐:除咗以上三样其实冇咩特别好食了 平心而论呢度甜品优点系平均甜度唔高 但大缺点系好多都冇特别调味/觉得所有甜品都系用同一set材料整出嚟😶例如Madeline冇蛋香 冇外脆内软 中间𠮶少少红
🍰「Love & Glamour」限定版下午茶
💰HKD988两位(Rating:7.4/10)
例如Madeline冇蛋香 冇外脆内软 中间𠮶少少红豆泥小古怪🤔草莓chiffon啲白cream零奶香 蛋糕质感moist但冇味 食落冇幸福感😶🌫️所有tart嘅挞皮够脆但冇丁点应有牛油香🧈好多甜品都唔知自己食咗咩 就如架上红tart 上面成旧红cream系冇味 为颜色为加而加
茶方面拣咗佢独家Rosewood Tea 系带果香绿茶 好好饮 寿星女壶Choco Mint红茶都好唔错
整体冇惊喜 亦冇话超级失望 喜欢有trolley任拣形式 如果有日佢再转pastry chef咁我可能会再去😝另外最近好似加开唔少位置 有兴趣可check check👀