2023-08-24 62 浏览
相约好友预早同佢食生日饭, 佢本身好钟意食釜饭, 所以我特意揾左依间专食釜饭既日本餐厅同佢庆祝生日先黎个金平牛蒡渍开胃一下, 牛蒡丝夹杂红萝卜丝, 食落有芝麻香, 带甜渍酱汁味, 唔会食落有苦味, 口感爽脆!之后串烧盛合8串卖相都几吸睛, 包括有鸭肉大葱串、牛舌、鸡软骨、锦爽鸡肉丸、冬菇、甘薯、鸡翼同日本青椒, 牛舌烧得刚刚好, 面头撒左黑胡椒同盐调一调味, 好惹味! 鸡翼烧得几香口, 外皮咬落香脆, 保持到油香, 鸡肉丸食落几软熟, 有啲似日式鸡肉棒, 软熟程度刚好, 外层酱汁味道浓郁而不咸蟹肉芝士天妇罗卷系将包好既蟹肉芝士卷物再拎去炸, 食落外层好香脆可口, 入面依然软熟带咬口, 蟹肉同芝士个味依然保持, 唔会走左个味, 唔错!炸青森带子系人生第一次食炸既带子, 估唔到又几香口惹味, 带子外层个炸粉好薄身, 而带子入口一啲都唔干, 点埋蛋黄酱更加好食另外叫左个木鱼高汤浸翡翠苗, 一直有火煲热唔怕冻左, 木鱼碎浸系鲣鱼汤咁一齐食好入味广岛蚝釜饭到左今晚主角出场, 店员话再等多一分钟等个饭再焗一焗先打开, 一打开个饭盖已经涌出广岛蚝既香味, 将酱汁倒入饭一齐拌匀, 首先食只广岛蚝, 个

炸青森带子

广岛蚝釜饭
到左今晚主角出场, 店员话再等多一分钟等个饭再焗一焗先打开, 一打开个饭盖已经涌出广岛蚝既香味, 将酱汁倒入饭一齐拌匀, 首先食只广岛蚝, 个蚝肥美之余, 蚝味好浓郁, 个口感刚刚好, 唔会话过份熟透, 而个饭食落比较软身, 我地再将鲣鱼玄米汤倒入锅中拌匀咁食, 食落有阵阵既饭焦香, 而家鲣鱼玄米本身个味道令个饭更入味, 食落有种舒服饱肚既感觉