2023-08-20
宜家既蛋糕店🎂都五花八门,最近见几多人试呢间,身为钟意食甜野既蚂蚁人都口痕想试下🤤 结果几有惊喜🤩 真系内外兼备,个样有少少似艺术画咁🎨有啲纹,入面就系以低糖低油为主既戚风蛋糕🎂~ 店主话系选用左日本百年品牌既面粉同埋零胆固醇油,无其他人工添加剂,唔怪得之口感咁细致松软~ 而且cream系用左新西兰进口既顶级忌廉🥛,有浓郁既奶香🥛又幼滑,唔会太甜仲感觉几轻盈tim,感觉健康啲但同时有食完甜品𠮶种满足😌(5 😍 系满分,🤩系半分) 4”招牌海盐焦糖 x 伯爵茶戚风🧂☕️🎂 - $450 (好味指数:😍😍😍😍🤩)估唔到呢个蛋糕层次咁丰富,首先等小编由外到内讲下有咩配搭,首先上面有酸酸甜甜又清新既蓝莓🫐同埋香甜脆口既lotus饼🫓,跟住啲cream就系自家制海盐焦糖忌廉🧂,系其中一样占比最多既,质感轻盈唔会漏,甜度适中之余带有啲焦香但唔会苦~跟住轮到湿润软熟既伯爵戚风蛋糕☕️🍰,有夹住香甜脆口既牛奶可可脆米酱🥛🍫、软滑creamy又带有清新佛手柑🍊香味既特浓伯爵奶冻 ☕️🍮同埋甘甜香脆既蜂蜜焦糖脆脆 🍯,层次真系超丰富😍 唔好睇好似有几多甜既配料同cream,食落甜度啱啱好,质感比较light,食
(5 😍 系满分,🤩系半分)
跟住轮到湿润软熟既伯爵戚风蛋糕☕️🍰,有夹住香甜脆口既牛奶可可脆米酱🥛🍫、软滑creamy又带有清新佛手柑🍊香味既特浓伯爵奶冻 ☕️🍮同埋甘甜香脆既蜂蜜焦糖脆脆 🍯,层次真系超丰富😍 唔好睇好似有几多甜既配料同cream,食落甜度啱啱好,质感比较light,食多几啖都唔觉漏😋
好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩