是日跟随朋友步伐嚟到佢checklist之一嘅餐厅食生日饭,感觉环境几chill几舒服。虽然座位唔算多不过可以预先电话订座,但系去到都无坐满人,可能因为餐厅唔近大街缘故。-🥦炭烧椰菜花配泡菜蛋黄酱 $85椰菜花本身系一样无味又平凡嘅食材,无谂过可以作为小食而且整得咁出色😍泡菜蛋黄酱辣辣地又浓郁,配上炭烧过嘅椰菜花非常好食,是日mvp当之无愧🏆-🍝蟹肉带子龙虾汁意大利宽条面 $178呢个系朋友话想试,因为自己一向偏好幼面,只抱住一试无妨心态试食下。配料份量唔算多,调味恰到好处,整体唔错,如果有幼面版本对我嚟讲更好😝-🥘特色和牛面颊意大利饭 $1xx意大利饭粒粒分明软硬适中唔会糊口又每粒都有沾上酱汁,牛肉可能因为用上咗面颊部位属于比较有咬口嘅口感,整体配搭得几好唔会觉得好腻。-🤎好立克心太软 $88(?)身为心太软lover见到有特别口味当然要试一试🤓卖相靓靓仔仔都几打卡able📸心太软外层比较干同硬身,有做到流心效果亦都系好立克味,不过相对伴碟嘅sorbet就稍为失色。对于用sorbet跟心太软而唔系普通雪糕呢样野我都几impress,因为真系第一次见而佢又整得几好食同成件事系match
🥦炭烧椰菜花配泡菜蛋黄酱 $85
🍝蟹肉带子龙虾汁意大利宽条面 $178
🥘特色和牛面颊意大利饭 $1xx
🤎好立克心太软 $88(?)
身为心太软lover见到有特别口味当然要试一试🤓卖相靓靓仔仔都几打卡able📸心太软外层比较干同硬身,有做到流心效果亦都系好立克味,不过相对伴碟嘅sorbet就稍为失色。对于用sorbet跟心太软而唔系普通雪糕呢样野我都几impress,因为真系第一次见而佢又整得几好食同成件事系match。sorbet应该系柠檬味,微酸,忍唔住一啖接一啖快过心太软食晒😋
总结:食物质素几好,卖相精致,适合庆祝生日/纪念日或者三五知己饭局。

炭烧椰菜花伴泡菜蛋黄酱
特色和牛面颊意大利饭