2019-08-03
今年系最后一年single 的生日, 所以想系生日前夕食一餐比较多选择嘅自助餐 同埋本身有coupon 所以就选择左 - 花月庭 皆因我地张coupon 系无时间分 所以系全时段 由6 点至10 点 🤤 今次系第二次食花月庭 比起早几年食的确吸引左好多 种类有好多 冻盘方面 - 对我嚟讲 虾同 蟹蚶系最重要🤤 芝士焗龙虾配海胆汁 : 但唔重海胆味 但龙虾系几fresh生蚝 : 好新鲜 size有大有细 但洗得好干净 青口: 鲜甜 无沙 好surprise 有片皮鸭食 系中菜方面其一最钟意食嘅野 好juicy 🥰🥰我地系全时段嘅关系 职员会比两个筹码我地去拎芝士焗帆立贝 薯蓉同芝士味都好浓郁 creamy 但无盖过帆立贝嘅味道 粟米羹 无咩特别 好「洁」 😂😂肉眼 - 口感唔错 唔韧最后呢度啲甜品款式太多但食左好多野 完全食唔落 所以拣左仙草芋圆 雪糕系movenpick 🤤但呢度啲侍应实在太勤力收碟 有两次碟上仲有野食都收走 同会不停行嚟行去睇下有无野收同埋仲有一个吸引之处系佢有自助饮品吧 可以无限添饮柠茶 柠水 同埋汽水 💛
冻盘方面 - 对我嚟讲 虾同 蟹蚶系最重要🤤
芝士焗龙虾配海胆汁 : 但唔重海胆味 但龙虾系几fresh
生蚝 : 好新鲜 size有大有细 但洗得好干净
青口: 鲜甜 无沙
粟米羹 无咩特别 好「洁」 😂😂
肉眼 - 口感唔错 唔韧
最后呢度啲 甜品款式太多但食左好多野 完全食唔落 所以拣左仙草芋圆 雪糕系movenpick 🤤