餐厅: 十里
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今日临近佛诞前夕,👭🏻孖妹嚟到铜锣湾时代广场嘅食通天揾食,呢间餐厅位于食通天嘅11楼,餐厅门面有种低调奢华嘅感觉,店员经理好有礼礼貌去招呼我哋,耐心心介绍餐厅嘅主要菜式同招牌㗎,庆祝或者同朋友聚会一齐系不二之选🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢龙虾塔可牛油果沙律 💰268✨呢款系餐厅主打菜式之一,黑色玄关架呈上,上菜时干冰白烟由架中飘出,底部放入左大量干冰,所以绝对够时间影相打卡😌好吸睛🫣✨一共有六件,用上鲜牛油果、龙虾肉、柠檬味沙律酱汁等做成馅料,放入两片脆饼中,厨师将两件龙虾钳拆肉放喺旁边,另外仲有个龙虾新做装饰,卖相有层次感✨ Taco饼干口感比较似威化脆饼,龙虾沙律有粒粒龙虾肉,牛油果做到creamy,形成两种口感☺️🥢黑毛猪叉烧💰238✨餐饭以长形白色碟上菜,碟底布满咗甜甜蜜汁同花生粒🥜份量都好多件㗎😆✨餐厅采用左半肥瘦嘅猪肉,每一块叉烧嘅肥瘦比例非常均匀,外部以较瘦猪肉,咬落肉质松化,点埋蜜汁食好滋味🥢干烧明虾球 💰248✨同样酱汁以番茄、醋、柠檬汁调成,加入少量辣椒🌶️,所以味道较甜带微辣味道似咕噜汁,另有大量香脆脆米+士多啤梨干增加口感✨虾肉有6件,只只都非常厚肉大只,新鲜弹牙

🥢龙虾塔可牛油果沙律 💰268

🥢黑毛猪叉烧💰238

🥢干烧明虾球 💰248

✨虾肉有6件,只只都非常厚肉大只,新鲜弹牙,沾上大量酱汁,惹味满足

🥢安格斯牛肉炒饭 💰198

✨炒饭以酱油为调味,用上老抽上色,加入生抽令豉油咸香更加突出,加入安格斯牛肉碎粒、鸡蛋、香葱炒成,牛肉油脂渗透到每粒饭粒,牛肉粒半肥瘦均匀,炒饭干身唔油腻有镬气

🥢黑松露小笼包 💰78

✨小笼包皮用入墨汁折成黑白外皮,望落太极嘅图案😌每只小笼包大小一致,皮搓得好薄身又唔会夹起时穿,好考师傅嘅功力😆猪肉馅料采用半肥瘦猪肉,加入黑松露酱,上枱时已经闻到阵阵浓郁黑松露香味❤️

🥢椰汁炖蛋白小汤圆 💰78

✨采用两粒芝麻流心汤圆、椰汁基底煮成中式糖水,汤圆好烟韧外皮好薄,几有惊喜☺️芝麻味好香流沙㗎,蛋白加入左牛奶炖成,蛋白好嫩滑重牛奶味,唔会过甜或者腻

🥢西瓜汁💰58
🥢菠萝汁💰58

✨ 👭🏻孖妹叫咗两款果汁,系新鲜即榨㗎☺️绝对唔系坊间买到盒装人工味道,非常清甜,无添加冰同糖浆,原汁原味天然又健康
✨最估唔到系西瓜汁嘅籽去哂㗎😌保留西瓜果肉,估计用左冷压机整成😆夏天饮消暑又有补充维他命

🥢小食 💰28

✨有琥珀合桃、奇异果干,合桃原粒好饱满,加左蜜糖同白芝麻烘干而成,香脆可口,奇异果用上白糖腌成,味道相对较甜,口感会韧少少有啲咬口

✍🏻总评:

加🔟服务费:✅