2010-06-24
每逢过时过节,我哋都会嚟喜悦饮茶!今次都唔例外,况且系庆祝公司 2 周年!四人套餐 $218包括:1款烧味、3 款点心 、1 款小菜 、炒饭 / 炒拉面 及冬瓜盅 双并烧味:叉烧油鸡 叉烧半肥瘦,正!油鸡够滑又唔太肥,浸咗叉烧汁,出奇地夹,唔点姜蓉都 OK! 点心:酱皇蒸凤爪 - 腍腍地,几惹味!炸带子云吞 - 雷声大雨点小,虾多过带子!脆卜卜,一咬开碎片飞弹到碟上!蟹籽烧卖 - 有4 粒,大大粒、啖啖肉! 小菜:蒜蓉炒杂菜有小棠菜、菜芯、苋菜、生菜,不太油,炒得好香! 炒饭:福建炒饭虽然细碟,但系几足料,几好味!起码唔系想像中咁咸! 汤:冬瓜盅 ---> 鳄鱼汤到我哋嘅时候,已经售罄! ( 仲要系个阿姐摆咗煲鳄鱼汤上枱,个侍应先话我哋知!大家都好失望!见到隔离枱又系叫四人套餐,有个冬瓜盅!..... ) 话就话鳄鱼汤,都唔肯定系唔系?!由平价冬瓜盅转为贵少少嘅鳄鱼汤?!!咁蚀呀???
今次都唔例外,况且系庆祝公司 2 周年!
四人套餐 $218
双并烧味:叉烧油鸡
点心:
酱皇蒸凤爪 - 腍腍地,几惹味!
蟹籽烧卖 - 有4 粒,大大粒、啖啖肉!
小菜:蒜蓉炒杂菜
有小棠菜、菜芯、苋菜、生菜,不太油,炒得好香!
炒饭:福建炒饭
虽然细碟,但系几足料,几好味!起码唔系想像中咁咸!
汤:冬瓜盅 ---> 鳄鱼汤
到我哋嘅时候,已经售罄!