2019-05-24
呢间餐厅值得推介👍🏻我地今次去左食lunch,所以客人数目唔多,听住一首又一首经典英文歌,再望住维港景色,即使日光日白都一样咁chill😌.点完餐之后,老板亲自为我地准备咗面包做前菜,一共两款:南瓜杞子包,全麦小多士。同时老板亦同我地介绍咗两款酱:有机面包酱、松露蜜糖。先讲讲个包,全麦小多士中间夹著合桃,配上蜂蜜,味道唔错!而南瓜杞子包中间有唔少提子干,其实哈比就对提子干麻麻地,不过le个包嘅味道又真系几fresh,唔驶点酱都好好味!😋值得一提嘅系松露酱,由于味道较浓而且带点咸味,未必个个都一试就接受到,建议点酱前先试少少味😄.之后主菜就登场喇!我点咗肉酱意粉配温泉蛋,一上枱卖相已经满分!完全睇得出厨师认真烹调,上碟时细心做装饰!意粉同平时快餐点或茶餐厅嘅都好食好多,幼细啲而且好弹牙👍🏼蕃茄酱当中冇茄膏,食落味道唔会好浓列,的确系值得一赞👍🏼.我既朋友点左烤油封美国顶级安格斯西冷扒配牛仔肉酱汁,再加配鹅肝!先讲西冷扒,大厨用炭炉烧厚身西冷扒,烧到5成熟再切开上碟,碟边design精致就唔驶讲,配上牛仔肉酱汁,非常yummy😋再加埋超美味鹅肝🤤真系食过番寻味!.最后甜品方面点咗tiram
最后甜品方面点咗tiramisu,老板亲自为我地倒上点住火嘅香浓咖啡酒,可惜背景太光唔太睇到蓝色嘅火光,不过味道补番哂数!🤤如果啲棉花糖可以再融多少少就更好喇!
虽然价钱唔算平民价,不过从海景到食物嘅卖相,加上味觉上所得到嘅满足,同情人偶尔庆祝下食番餐都好丫🥰