2023-03-05 787 浏览
前排屋企人生日,指明想食日本野,于是就上网揾左呢间居酒屋。佢系以木系设计为主,入面间咗一个个榻榻米嘅小包厢,坐入去系嘅时候都要除鞋坐入去包厢到,令人感觉就好似置身于日本居酒居咁!另外,因为佢系间开一格格包厢,好适合家庭同朋友聚会畅怀饮酒倾偈!.枝豆 (HK$48)正常嘅枝豆,店家直接洒啲盐上去枝豆到,唔算好钟意呢种食法。.Shio角切鱼生沙律 (HK$128)入面有三文鱼、吞拿鱼等粒粒刺身,以青瓜丝为主菜配上一啲生菜同蕃茄。加埋一啲酸酸美嘅沙律汁,系一道开胃嘅前菜.刺身丰州七点 (HK$568)入面有牡丹虾、带子、金目鲷同海胆等,食落都好新鲜鲜甜,尤其系个海胆!.西京银鳕鱼 (HK$218)👍🏻大推!一定要叫呢个银鳕鱼,佢真系整得好好食煎到个皮脆,鱼肉淋多汁!而且佢系大大嚿,唔似出边咁呢个价钱剩系得好细旧😍😋.自家制免治鸡肉棒(HK$58)👍🏻免治鸡肉棒嘅鸡肉同鸡软骨嘅比例很好,好有口感!另外配上日本鸡蛋做沾酱,一睇个颜色就知道系靓蛋。我哋最后叫咗3个😋必叫!.另外仲叫咗一啲串烧,全部都好食!我哋总共5个人,净系叫咗两杯啤酒,食左$2千5左右。不过以居酒屋黎讲,价钱都系差唔多🤔总括嚟讲
枝豆 (HK$48)
正常嘅枝豆,店家直接洒啲盐上去枝豆到,唔算好钟意呢种食法。
Shio角切鱼生沙律 (HK$128)
刺身丰州七点 (HK$568)
西京银鳕鱼 (HK$218)👍🏻
自家制免治鸡肉棒(HK$58)👍🏻
另外仲叫咗一啲串烧,全部都好食!我哋总共5个人,净系叫咗两杯啤酒,食左$2千5左右。不过以居酒屋黎讲,价钱都系差唔多🤔总括嚟讲都系好正,feel到有心做同都系靓料,如果下一次有庆祝活动都会考虑再返嚟😋