2021-03-19
❣️结婚一周年 同虾子饼拣间好餐厅庆祝一下见到呢间有得印名系menu有即影即有送番同埋写碟野食都好唔错咁 就上网book左book 时落左remarks 想要window seat 但餐厅打黎confirm 时讲明唔gurantee不过唔坐window seat都望到少少海.餐厅系喜来登酒店4楼, 上到酒店大堂要转lift大堂有其他餐厅food directory 但唔觉有morton's(笑)我地去到先发现喜来登隔离检疫酒店, 我地冇check讲笑话会唔会餐厅冇咩人想不到 餐庞差唔多full house..坐定定后, 有一位waiter 过黎介绍menu, 今日会系佢serve我呢张枱佢持左一盆肉过黎 介绍番menu上每一款肉系边款, 牛部位, 我地最后拣左 2个steak & lobster menu $688因为本身系巴一件6oz 牛柳 (手掌心咁细)其中一个upgrade左做Porterhouse steak (+$500).Starter拣左Center cut iceberg, wait有介绍系有blue cheese酱同龙虾汤.龙虾汤太咸, 龙虾肉得一粒我地虾子饼都觉得系
见到呢间有得印名系menu
有即影即有送番同埋写碟
野食都好唔错咁 就上网book左
不过唔坐window seat都望到少少海
餐厅系喜来登酒店4楼,
上到酒店大堂要转lift
(笑)我地去到先发现喜来登隔离检疫酒店, 我地冇check
讲笑话会唔会餐厅冇咩人
想不到 餐庞差唔多full house.
因为本身系巴一件6oz 牛柳 (手掌心咁细)
同龙虾汤.
龙虾汤太咸, 龙虾肉得一粒
我地虾子饼都觉得系咁多样野食中包尾..
之后waiter上左其中一个重点
洋葱包 (块面咁大个)🍞
外脆内软, 有微微洋葱味
为免太饱 只试左少少
main course.
🔸1. 6oz center-cut filet mignon+ crab cake
🌟重要事要讲3次, 蟹饼好好食好好食好好食🌟
入面系满满蟹肉, 表面少少脆
牛柳就著通, 都软身 但牛味不重
🔸2. 24oz Porterhouse steak
Porterhouse系一块T骨排, 系牛牛腰位, 一边系strip steak 一边系tenderloin, 类似西冷同牛柳咁..
超大块. 一次过可以试两种肉质.
个人觉得tenderloin𠮶边好食d.软好多..
正体黎诮porterhouse 比跟餐件好食好多
建议可以拣ribeye 或者porterhouse加
我地叫左medium, 入面粉红色 完全附合medium 冇太熟
🔸3. 烟肉焗带子
件烟肉煎到好香 包住只带子
呢个都好食
食扒已经好饱, 仲想留肚食甜品.
但side dish 都真系好好食.
我地拣左洋葱炒薯片同炒原粒蘑菇
洋葱炒薯片d洋葱好香,🥔🧅
薯片系一件件薄薯仔
两样野都炒到好淋, 同好够味
唔似食紧薯仔
重口味推介
原粒蘑菇都好香 好好食.
虽然已经好饱但都忍唔住食多几粒
最后我打包左洋葱包同两个side dish
side dish第二日加热再食都仲好好食
食饱饱打包好waiter就上甜品
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
庆祝餐厅会送一个大大的梳乎里
拎到黎会先用餐厅相机影相
之后会有一张有餐厅全部员工签左名相套送俾客人
仿似好多人祝贺我地咁(笑)
都几窝心同有趣
不过写碟的字有一点点丑, 建议反正系gimmick, 可以用一只大碟, 多D位写应该靓D.
跟餐拣左一个焦糖布甸同一个hot chocolate cake (心太软)
焦糖布甸好好食,焦糖层厚厚的..
hot chocolate cake就有d太甜, 可能因为已经饱 再食就太漏
整体食物最好食系蟹饼同porterhouse steak
服务都好好, 影相都好专门 收碟都好快
仲会有人过黎问番意见
环境当然好, 枱之间距离都够 private感ok
我私心好钟意所有庆祝安排, 所以大推庆祝活动餐厅, 你另一半实钟意💕
味道:
服务: