2016-04-03
男友一向钟意食放题类, 只要有刺身鱼生的就啱佢起旺角行街, 收到很多放题传单不是新闻韩舍之前都想去, 今日见身体好番可以食番多少少, 决定来庆祝庆祝 (其实都系就男友, 我都怕体重上升)不过见有几日假期, 我可以去做番多D运动, 所以间唔中一次半次无所谓啦, 又唔系好贵, 百多元/位早段关系, 所以人流唔多, 都唔使等位添, 上到黎竟见到门口放左部爆谷机, 原来是刻意用来招呼等位的人客享用, 劲贴心呀~好快就由侍应带我俩入座, 安排于有沙律吧隔离的卡位超爽, 拎食物劲方便啦呢度系用发热线的烤炉, 台上也放著"不要浪费食物"字句, 呢样我地都好支持的男友拎了两碟后, 佢话好多野食呀我急不及待的到我去"巡场", 大家都系第一次来韩舍先拎饮品, 都系自助式, 是正常的汽水, 沙冰等最初以为像"汉X苑"等只吃韩式食物, 原来大错特错, 我行了一圈, 见到有日式, 中式, 当然不少得韩式菜啦就我们隔离的沙律吧, 种类都不少, 大部份都是自助形式沙律菜爽脆新鲜, 大小都切得适中, 无核红提, 蕃茄仔, 粟米, 杂果, 青瓜等仲有好多自选酱汁配撘, 任你自己调, 爽YY除左刺身区有师傅配给外刺身种类
起旺角行街, 收到很多放题传单不是新闻
(其实都系就男友, 我都怕体重上升)
不过见有几日假期, 我可以去做番多D运动, 所以间唔中一次半次无所谓啦, 又唔系好贵, 百多元/位 早段关系, 所以人流唔多, 都唔使等位添,
上到黎竟见到门口放左部爆谷机, 原来是刻意用来招呼等位的人客享用, 劲贴心呀~ 好快就由 侍应带我俩入座, 安排于有沙律吧隔离的卡位
超爽, 拎食物劲方便啦
呢度系用发热线的烤炉, 台上也放著"不要浪费食物"字句, 呢样我地都好支持的 男友拎了两碟后, 佢话好多野食呀
我急不及待的到我去"巡场", 大家都系第一次来韩舍
先拎饮品, 都系自助式, 是正常的汽水, 沙冰等
我行了一圈, 见到有日式, 中式, 当然不少得韩式菜啦
就我们隔离的沙律吧, 种类都不少, 大部份都是自助形式
无核红提, 蕃茄仔, 粟米, 杂果, 青瓜等
仲有好多自选酱汁配撘, 任你自己调, 爽YY
我钟意佢地既希灵鱼, 好多黄子既籽, 多数只系一半或得1/3系籽, 呢度系掉转, 2/3都系籽, 咬落卜卜声, 刺身都很新鲜
喂...全部都唔系劣货, 真系同酒店有得fight
猪脚姜醋都有, 问你死未XD 论到韩式前菜, 虽然无八种, 但有主要的泡菜, 芽菜, 腌青瓜
其实都足够呢~ 炸物有呢几款, 每次见到都必吃的
我钟意心型薯饼, 男友就话麦乐鸡粒好味~
春卷都ok, 够脆! 海鲜冷盘有虾同青口, 不过懒得拆 重要既一区, 肉类
哗.....超多啰
猪, 牛, 鸡, 鱼, 鱿鱼, 鸡翼, 鸡肾, 肠仔, 瓜类, 粟米, 南瓜, 菠萝等....
大约有36种食物 行左一个圈, 系时候要番去食下野先, 转头再望埋 甜品区
佢系用发热线的, 都好热架, 所以都要小心
铁板好似无咁易烧焦, 但烧过鱼后, 总有些皮是黏左板上
此时都可以叫侍应帮我地换过一块既 鱼片好味, 我拎左辣味鸡翼, 都好辣呀!
五花腩肉片切得好薄, 唔使等好耐就可以食得
半肥瘦的五花腩, 爽脆!
另外菠萝系差不多埋尾时当饭后果吃, 都好甜呀! 减少热气感
仲有鲜鱿鱼烧完都唔韧, 虽然食唔哂36款, 但整体烧肉类都不错 其实我刻意留番少少位置放 甜品呢~
刚才也提过, 这里除左刺身区是有师傅外, 其他区域都系自助架
好似有几款甜品都是DIY, 刚经过见到有位小朋友想整雕鱼烧, 我怕熨亲佢只小手,
所以姐我立即请樱帮手, 我又顺便可以影相
怕唔知点整?! 唔怕, 因为有哂说明架
粉酱只有紫色, 唔知系咪紫薯味呢?! 小朋友也在中间加埋红豆酱, 好似好正, 但我真的吃不落一条
因为台上那句"左右铭"大家还记得嘛? [不要浪费食物]
朱古力喷泉有啦 4色雪榚都有啦
(雕鱼烧隔离有DIY炒雪榚呀, 又有棉花糖区) 件装 甜品区都有很多, 还有2个大雪榚放满杯装甜品, 又有生果
不过我只取了几件, 因为男友不爱吃甜, 我自己食到几多就拎几多
甜品就唔太特别, 只系DIY区是特式点
题外话/补充资料:
百多圆有多国食物的自助餐, 味道都唔系差, 我觉得好抵食~