ALL-DAY BENCH Menu 只系$438一位就可以试晒十几款食物,包括日式前菜、刺身、烧鸟、寿喜烧,饱到捧住肚走,真系觉得性价比超高!一入去就觉得环境非常高级雅致,以黑色为主调,墙身绘制咗好多樱花,中心巨型吧台以心形设计,包围住透明厨房,用餐过程中可直接观赏厨师用备长炭火烧鸟Special Complimentary ItemsAbalone Marinated w/ Sake酒渍饱鱼 鲍鱼鲜嫩易咬,用酒调味带出鲜味,另配秘制酱油,但就咁食已经好够味Assorted Sashimi Tartare 杂锦鱼生他他 目测有3-4款鱼生,用橄榄油腌过,口感油嫩鲜香Wagyu Sukiyaki Pot 和牛寿喜烧小锅牛肉索晒寿喜烧汁甜味,十分嫩滑,入口即溶,其他配料都好入味朋友唔食牛都可以转猪,同样滑嫩无比!Appetiser烧鳕鱼片 枝豆 Stew Monk Fish Liver Sauce with Toast𩽾𩾌鱼肝酱多士多士好香,鱼肝酱浓而不腥Fried Crab Croquette炸蟹肉可乐饼 热辣辣新鲜炸起,炸衣系超薄,咬落去系软棉棉嘅蟹肉奶油馅Dried Fish an

Special Complimentary Items
Abalone Marinated w/ Sake
酒渍饱鱼

Assorted Sashimi Tartare
杂锦鱼生他他
目测有3-4款鱼生,用橄榄油腌过,口感油嫩鲜香

Wagyu Sukiyaki Pot
和牛寿喜烧小锅
牛肉索晒寿喜烧汁甜味,十分嫩滑,入口即溶,其他配料都好入味
朋友唔食牛都可以转猪,同样滑嫩无比!

Appetiser
烧鳕鱼片 枝豆
𩽾𩾌鱼肝酱多士
多士好香,鱼肝酱浓而不腥

Fried Crab Croquette
炸蟹肉可乐饼
热辣辣新鲜炸起,炸衣系超薄,咬落去系软棉棉嘅蟹肉奶油馅

Dried Fish and Walnut
合桃小女子
香脆少甜嘅琥珀合桃同咸咸地嘅鱼干

Red Bean Rice
赤饭
即系红豆饭,微甜又烟韧

Tamago
玉子烧
甜甜地好滑溜,有蛋味

Sashimi
三文鱼 鲷鱼 赤虾
Salmon, Snapper, Red Shrimp

全部都好鲜甜,尤其系三文鱼油香十足,赤虾软绵带爽

Skewer
鸡翼 紫洋葱 茄子
Chicken wing, Red Onion, Eggplant
以备长炭烧制嘅串烧十分有炭香,有玻璃隔住所以一啲油烟都感受唔到

烧鸡翼鲜嫩一咬劲爆汁,烧得劲香

烧茄子渗满酱油味,再配上樱花虾锦上添花

烧洋葱好甜,本身朋友麻麻洋葱都忍唔住食晒,咬落索索声超有层次

真心觉得呢三串表现已好过一啲专做串烧嘅舖头

食到呢到已经劲饱以为要上甜品,点知店员话仲有个主菜,心谂唔系咁抵食挂,下面呢两个主菜都系唔使加钱!

Main
银鳕鱼西京烧
Saikyo Miso Cod Fish
银鳕鱼鱼肉白净,西京味噌偏甜好入味

迷你炙烧左口鱼边丼
Mini Seared Flounder Skirt Rice
本来系有啲后悔叫饭因为真系超饱,但个左口鱼边充满鱼油,入口即溶,个饭又用酱油煮过好好食,所以真系食到十成饱都要继续😂

Seasonal Dessert
抹茶奶冻
Matcha Pudding
抹茶奶冻质感滑溜,带有淡淡抹茶香,轻盈不腻
2024-05-01