2022-09-08
🍣晴空日本料理🍣📍:尖沙咀金巴利街8号地下1号舖⏰:12:00pm-3:00pm,6:00pm-10:00pm(星期一休息)呢间由两位80后既师傅创立既日本料理店 位于韩国街里面 虽然位置比较隐世 但胜在CP值高!主打日本料理及omakase 价钱贴地之余 质素都有保证🙌🏻地方明亮宽敞 不过座位嘅数目一眼都睇晒 唔算太多 如果想过嚟嘅最好提前预约🙌🏻🔸前菜、刺身🔸🍸梅酒啫喱 蕃茄仔 金箔 香甜唔酸 开胃前菜🙌🏻🐡机煮鲍鱼 配搭鲍鱼肝酱弹牙有咬口 好入味 肝酱浓郁 配埋一齐食鲜味十足🐠金线鲷 紫菜葱花跟酸汁一齐食新鲜鲜甜 薄身开胃 🐚大沟贝 活赤贝爽口鲜甜 满爽得黎味道比较淡 🦀毛蟹 蛋白蟹肉蟹膏鲜味十足 有三种唔同嘅口感 搅拌完一齐食 好满足🐟时令秋刀鱼虽然食落无咁肥美 但系食得出秋刀鱼嘅鲜味 清甜浓郁 🔸烧物、手卷🔸🐟烟熏鲭鱼加上日本洋葱大葱丝 烟熏味重 啖啖肉 油脂感满满🍣大拖罗我嘅至爱 火炙过既大拖罗 入口即溶 油份一流!🦐炒大虾伴虾膏食落啖啖肉 虾膏布满虾肉 再加埋松茸菇 炒埋一齐 好香浓 食完都觉得唔够喉🙈🍣中拖罗手卷无根之余 卷埋紫菜食 口感一流😍🔸寿司六贯🔸🍣大拖罗大拖
📍:尖沙咀金巴利街8号地下1号舖
🔸烧物、手卷🔸
🐟烟熏鲭鱼
加上日本洋葱大葱丝 烟熏味重 啖啖肉 油脂感满满
🍣大拖罗
我嘅至爱 火炙过既大拖罗 入口即溶 油份一流!
🦐炒大虾伴虾膏
肉质爽口既深海池鱼 口感弹牙
🍣金目鲷
金目鲷肉质鲜嫩 新鲜肥美
🍣赤鯥鱼肝
鱼肉上面配上炙烧既鱼肝 鱼肝味浓郁 配上柔嫩既鱼肉一齐食 口感层次非常丰富
🍣海胆
海胆鲜甜唔会腥 creamy入口即溶 高质🙌🏻
🔸汤、甜品🔸
🥣蚬肉清汤
最后黎一碗蚬肉清汤 汤底清甜 蚬肉肉质厚实饱满 最紧要系完全唔腥 鲜甜弹牙 暖胃😋
🍈北海道蜜瓜
蜜瓜香甜 软淋爆汁 饭后甜品一流😍好满足!
🍰南瓜蛋糕
蛋糕细细件 南瓜味重 冰冰凉凉嘅口感唔错!