2024-09-29
❝庆祝推介✨Rosewood高质美式扒房🥩火焰和牛Ribeye🔥Tasting Menu很满意😚❤️❞Bookmark左好耐既Rosewood酒店扒房 @henrygrillhk 趁庆祝男友生日去食餐好既❤️😋第一次去我地又得2个人拣左Tasting Menu可以试多几款菜式🙌🏻整体所有野都好高水准 可惜当晚坐唔到宽敞啲嘅Sofa卡位 坐咗喺窗边细枱有d逼 但环境都系好有feel~庆祝很不错✨会想回头re-visit😚餐包Butter Bun好软熟又香口🍞轻松食晒😆前菜Steak Tartare一粒粒有肉感而弹牙 铺满cavier配炸脆薯片🐮另外推介要加蟹饼🦀啖啖蟹肉超足料 我地加左一人一件🙌🏻😋主菜有3款✨有New York Strip或Grilled Lobster~我地就拣左较Signature既Delmonico Ribeye🔥🥩店员会淋上Whisky Flame再拎入去切🤩牛扒系M7 Wagyu软腍重油脂感 块扒本身味道都好丰富 带香草黑椒味之外仲有阵淡淡酒香🍾沾伴碟既牛骨髓汁或另上既烧汁又系另一番风味! 亦有4款芥末酱任拣~Side dish既Lobster Mac & Che
主菜有3款✨有New York Strip或Grilled Lobster~我地就拣左较Signature既Delmonico Ribeye🔥🥩店员会淋上Whisky Flame再拎入去切🤩牛扒系M7 Wagyu软腍重油脂感 块扒本身味道都好丰富 带香草黑椒味之外仲有阵淡淡酒香🍾沾伴碟既牛骨髓汁或另上既烧汁又系另一番风味! 亦有4款芥末酱任拣~Side dish既Lobster Mac & Cheese都好食😚
甜品好推介Profiterole 系泡芙夹住Whisky味雪糕🍨酒味香浓🥃淋上暖暖既朱古力酱🍫New York Cheesecake会推架车去你张枱度准备🍰蛋糕软滑重芝士香 夹埋自家制既cream同各款果酱🫐一齐食冇咁腻好快清晒🤤
🍴𝐓𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐞𝐧𝐮 $1188 pp. (4.5/5)
▪️𝘚𝘵𝘦𝘢𝘬 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦
▪️𝘔𝘢𝘳𝘺𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘊𝘢𝘬𝘦 (+$118)
▪️𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘊𝘰𝘳𝘯 𝘊𝘩𝘰𝘸𝘥𝘦𝘳
▪️𝘋𝘦𝘭𝘮𝘰𝘯𝘪𝘤𝘰 𝘙𝘪𝘣𝘦𝘺𝘦 (+$298 for 2 persons)
▪️𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘔𝘢𝘤 & 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦
▪️𝘚𝘢𝘶𝘵𝘦𝘦𝘥 𝘚𝘱𝘪𝘯𝘢𝘤𝘩
▪️𝘕𝘦𝘸 𝘠𝘰𝘳𝘬 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦
▪️𝘗𝘳𝘰𝘧𝘪𝘵𝘦𝘳𝘰𝘭𝘦
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍HENRY
尖沙咀梳士巴利道18号香港瑰丽酒店5楼
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_steak