2019-05-15
见到个信用卡优惠几吸引,就转軚来呢度食母亲节饭。我地得3个人,叫左个4人餐上菜好快,落单唔够10分钟就开始上菜。呢道双拼,海蜇正常,爽脆。叉烧比较嚡,一般般。呢道唔错,清爽,新鲜,伴碟有大量芽菜。象拔蚌可就咁食,鲜甜芽菜无味的。如果嫌佢淡,可以点豉油食,而且个鼓油唔会好咸呢道都系清淡菜。有蛋白,蟹肉,燕窝同菜蓉。由于无乜味,我落左啲啲胡椒粉不过唔系几match呢道套餐以外加的面食。又系好清淡心谂呢度系咪卖健康食品都系芝士或者蚝油伊面好味啲个虾系今晚最出色的芒果sauce正,食落热热地(开头以为冻的)。虾好大只,好爽另外一边系炸牛奶,正常货色。最后一道,佢辣,但又唔系好重沙嗲味。见唔到浓浓的酱汁,系干爽的煮法。试左一口only。唔评论喇女人的第二个胃开启见到豆沙的野都唔想放过。呢嚿炸野,一半香是,一半豆沙。豆沙味唔浓,食左都唔觉食左豆沙不过嚿野炸得几好,炸浆唔厚拣左呢款跟餐甜品,系我同妈咪的至爱拣呢间餐厅的其中一个原因都系因为佢有呢个糖水。我同妈咪每人嚉左两碗,饱到上心口蛋白比例适中,杰杰的杏仁露,系屋企真系好难整丫!题外话:1. 唔知呢间野有几高级,但一定比屋村酒楼高级挂!入座时,一拉
我地得3个人,叫左个4人餐
上菜好快,落单唔够10分钟就开始上菜。
呢道双拼,海蜇正常,爽脆。叉烧比较嚡,一般般。
海蜇拼叉烧
沙嗲金菇肥牛煲
炸豆沙香蕉
跟餐甜品-蛋白杏仁茶
题外话:
1. 唔知呢间野有几高级,但一定比屋村酒楼高级挂!入座时,一拉开张櫈,见到又牙签又纸巾。想点丫?无人打扫𠺢咩
2. 食个羹𠮶时,食食下见到只spoon原来系烂左的好在食得斯文,如果唔系就可能见血喇