2010-10-16
小妹下午要到中环走一走办点工事,今日咁啱有同事生日,办完正经事就到隔离嘅历山大厦COVA睇吓有无朱古力蛋糕,因为牛一同事钟情朱古力。COVA 现成只有两款朱古力蛋糕可供选择,两款都系朱古力Mousse,分别只系一个净朱古力,另一个是两种朱古力的。我都系觉得后者好一点,就要了个Dark & White Chocolate Mousse Cake。包装是COVA 招牌盒,几大方得体架。Dark & White Chocolate Mousse Cake ($275)系Regular Size ,大约1磅,除了小妹好甜品蛋糕外,其他同事都一般,分量都OK啦。蛋糕面上有草莓同金薄作点缀,虽有金薄,但卖相绝不浮夸,内里面及底层是浓黑朱古力,中间夹一层白朱古力,虽然系Mousse Cake,但不会太过软,蛋糕本身质地有点挺,近似一般蛋糕果种质感,但一样做到Mousse Cake应该有嘅滑,好好!朱古力味道几 rich 同 creamy,小妹忍唔住食咗两件呀!!小妹想借此祝牛一同事身体健康,每日笑口常开!
小妹想借此祝牛一同事身体健康,每日笑口常开!