2018-03-27 594 浏览
今日同朋友庆祝生日, 拣咗佢最钟意嘅outback。 因为预先book咗位,职员帮我哋安排咗一个近窗边嘅卡位, 非常宁静舒服。我哋点咗两个set,首先嚟嘅系餐汤同埋黑糖面包。 餐汤系洋葱汤,阵阵洋葱味,但唔会太浓,忌廉汤唔会太过杰身,亦唔会太稀,非常好饮。 旁边仲有好清新嘅沙律。黑糖面包有淡淡的黑糖味,非常软熟。主菜香草蕃茄海鲜长通粉, 番茄味足够, 青口够新鲜,长通粉够烟韧,唔会太林,口感恰到好处。烤肉酱味猪肋骨份量足够,烧得香脆可口,唔会太㶶,仲有烤肉酱配埋, 再加埋伴碟薯条,金黄香脆,薯仔味亦足够, 完全是味觉的享受。餐饮虽然系普通嘅热柠水,但系柠檬味好足,有好多块柠檬,又唔会太淡或太酸,而且可以无限添饮。因为朋友生日,所以我预先book咗个生日蛋糕,仲系免费添,虽然系免费,但系一啲都唔求其,伴碟有唔同嘅生果同埋芒果酱,芝士蛋糕唔会太甜,口感很好,卖相仲好靓添,职员仲好好点埋蜡烛,好有气氛。

黑糖面包有淡淡的黑糖味,非常软熟。

2018-03-04
午餐