餐厅: 梨泰園韓國餐廳
资讯:

2022-08-20 2802 浏览
今次我哋为咗庆祝我朋友生日,疫情下又冇得去旅行,有啲怀念韩国菜,于是乎我哋就上网揾到呢一间梨泰园韩式餐厅。我哋一行10人,所以我哋提早一星期前book位。去到现场嘅时候 我哋安排咗入房享用晚餐。我哋一班人有间房自己坐都几好。可以轻松倾吓计。先黎左前菜,韩式六小碟。每人都有六小碟 都几好。唔记得咗影餐牌 大家可以上网揾返。由于我哋多数都系女仔,怕叫八人餐食唔晒,所以我哋叫咗一个四人餐 $1380。另外再散叫多啲嘢食。以下系四人餐嘅内容:有4款烧肉包括:(2猪2牛)调味牛扒 调味牛肋骨肉调味梅花肉五花肉 烧肉时间开始因为佢系长枱嘅关系,每边坐五人,所以我哋开咗一个炉去烧肉,餐厅好好 夹同铰剪 都准备好晒俾我地。试晒四款肉之后发现,本人比较钟意五花肉。因为啲肉林啲同埋香口好多。牛肉就相对上失色啲,有啲韧,牛味较轻身。仲有跟个菜篮同辣炒年糕。另外有,海鲜煎饼。😍辣豆腐汤,食得辣嘅朋友可以一试。另外我地仲叫咗泡菜煎饼,水冷面,😚😚😚牛肋骨汤,😋😋😋石头锅饭(鸡肉)同埋一个土豆脊骨汤。10个人埋单$2995。 食到好饱 好正嘅一晚韩国菜。

先黎左前菜,韩式六小碟。每人都有六小碟 都几好。

唔记得咗影餐牌 大家可以上网揾返。

以下系四人餐嘅内容:
有4款烧肉包括:(2猪2牛)
调味牛扒
调味牛肋骨肉
调味梅花肉
五花肉

烧肉时间开始

仲有跟个菜篮同辣炒年糕。

另外有,海鲜煎饼。

😍辣豆腐汤,食得辣嘅朋友可以一试。

另外我地仲叫咗泡菜煎饼,水冷面,

😚😚😚
牛肋骨汤,
😋😋😋

石头锅饭(鸡肉)

同埋一个土豆脊骨汤。

10个人埋单$2995。
食到好饱 好正嘅一晚韩国菜。

2022-08-19
庆祝纪念