2020-02-03
朋友好勇敢选择咁近西九既地方食饭, 近来好多饭局都取消, 但呢班人无有怕, 饭始终要食, 生活总要过! 餐厅昏暗灯光好浪漫, 坐位舒适, 旁边摆放小盒供客人放手袋杂物, 贴心! 仲有一客免费的黑糖包, 热辣辣够松软!地狱鸡翼 $68/5只 ~ 我哋要少辣 (同行有人唔食得辣), 好惹味, 鸡肉嫩滑, 亦够入味! 辣味有点似樽装辣椒仔味道, 唔会好呛喉! 芝士焗墨西哥脆片 $68 ~ 脆片上舖芝士, 士多啤梨干, 蓝莓同焗, 同以往食开嘅Nacho 好唔同, 甜甜哋好开胃! 美中不足系焗得有点干!原个蕃茄沙律 $88 ~ 去皮蕃茄, 伴上新鲜沙律菜及红肉火龙果, 个酱汁甜甜哋, 好靓! 武藏小次郎 $168 ~ 用上日式鲣鱼片, 高丽菜, 黑豚肉…味道不错, 佷配合! 饼底有点厚度, 不是薄薄的那种, 够脆! 一飞冲天鸡 $198 ~ 迷李鸡, 大只过乳鸽少少! 不过调味做得几好, 够入味, 鸡内塞满香草及蒜头, 成件事好香! 鸡肉满满肉汁嫩滑, 鸡胸都唔嚡, 略嫌细只同埋蒜头唔够熟! 青酱墨汁意粉 $180 ~ 酱汁丰富, 味道不错! 意粉稍稍淋身, 似自家制意粉! 我来自北京 $16
我来自北京 $168 ~ 北京填鸭厚底上概念! 鸭胸肉, 青瓜, 北京填鸭酱, Pizza 饼底, 配搭唔错, 不过酱汁有点咸!
Blue Curacao Litchi Soda $48, Hill of Sunset $48, Lime Soda $48! 总括而言, 饮品无特别!
星球蛋糕 $288 ~ 专程订制! 好好玩之余都几好食, 唔系得个样!