2018-10-22 76 浏览
之前周年纪念日都无同男朋友好好庆祝,今次男朋友生日决定同他食得特别d!位于尖沙咀呢间happyland都开左好耐,睇Openrice 都几多好评,仲有得平试厨师发板,可叫餐厅写字。未食得就周围揾野玩下,除左一大堆board game 外,仲有只猫猫🐱!任摸唔嬲😍,另外仲有只白色无上镜。玩左阵就有得食啦! 系相机先食!成个拼盘好靓,除咗啲假花全部都食得,侍应非常细心介绍每一款食物、酱料同配菜。我地先食左个冷盘:荣螺,蟹棒同烟三文鱼,三文鱼沾上旁边的芥末酱好夹。热食的带子煎得刚好熟,牛柳粒配上蒜片好香口。不过最令我回味莫过于呢个黑鱼子鹅肝多士,juicy的鹅肝配上脆卜卜的面包,如果有得单点呢个鹅肝多士就好啦!加$38跟餐汤同饮品。今日餐汤系海鲜汤,热辣辣好暖胃。入面系超多海鲜,一d都唔马虎carbonara ($158),扁意粉配上蛋黄酱同芝士粉,虽然简单但系好味,每条意粉都沾满左酱汁香煎龙胆石斑柳配奶油翡翠汁($218),鱼排好大块,皮煎得香脆,点上青汁解腻,配埋芝麻酱沙津非常满足。另外餐厅每一道菜的摆碟都好精美我爱金莎,跟餐+$45,非常大杯的朱古力沙冰,两个人share 都足够,亦溶

不过最令我回味莫过于呢个黑鱼子鹅肝多士
,juicy的鹅肝配上脆卜卜的面包
,如果有得单点呢个鹅肝多士就好啦!

加$38跟餐汤同饮品。今日餐汤系海鲜汤,热辣辣好暖胃。

入面系超多海鲜,一d都唔马虎

我爱金莎,跟餐+$45,非常大杯的朱古力沙冰,两个人share 都足够,亦溶得唔快,可以慢慢饮,朱古力味浓郁,有得食有得饮。

临走见到个美少女下午茶套餐,钟意美少女的fans可以去影相打卡!