2019-06-25 862 浏览
庆祝生日饭,我们一行四人,同事介绍lunch半自助午餐,所以就试吓。由于这店好full(lunch hr)所以一定要book位。一入门口一眼看晒, 全场爆满,由于餐厅应该想做多啲生意,所以座位与座位之间比较窄。主菜方便分别:烟三文鱼配火箭菜,香草酱汁天使面;味道调校得啱啱好,天使面不会太琳,值得一试👍🏻;扒极黑豚排配香茅烧汁,由于这店猪系主打菜,所以选了这款,但有啲失望,因为黑豚排有些筋同埋肉质比较(鞋口)同想像中有些出入,香茅烧汁的汁调较得几好,份量足:慢煮加拿大牛仔骨配香滑蒜蓉山葵汁:这款系我觉得三款主菜当中最不值得推介,因为牛仔骨煮唔熟所以咬唔开,除咗我哋𠮶台叫了两份外,我还见到其他抬嘅客人都是同样食剩和咬唔到👎🏻。而半自助头盘及沙律吧反而做得比我想像中出色,因为款色有几款,热盘出完又会再出一些新款,所以几好,而甜品方面,味道一般,同事们最喜欢都是啫喱。整体而言,自助头盘及沙律吧系佢嘅卖点,而主菜味道一般,如果想静静地倾计就不用选这店,因当天人已经全店坐满,有些嘈,而餐厅都仲会播音乐,真的觉得有点嘈上加嘈

餐汤
烟三文鱼配火箭菜