Morton's of Chicago

2022-06-06 1539 浏览
男朋友生日 谂住有仪式感啲😂😂😂因为自己生日都食过,有张店里员工全体签名既生日卡+相,Menu 又印有日期、 Happy Birthday + 名⋯ 其实系仪式感中真系唔错选择⋯ 而且服务都叫唔错⋯ 因为2访,我觉得今次好chur~ 😂 记得对上一次系甜品出黎,员工再帮忙影合照⋯ 但今次上左个餐汤(龙虾汤),再上埋个餐包(洋葱包)就话影合照晒番张相出黎比我地⋯ 当然我唔肯,因为汤+包 影出黎 对于我黎讲 无乜代表性,所以我要求甜品黎左先合照⋯ (对不起⋯生日相更系要咁啦😂) 到食物⋯ 2个人 叫左个Set Dinner $888+10% 1. 有汤/沙律/ xxx 2. Main 3. 薯蓉/薯条/龙虾尾 4. 甜品 (以上 希望我无记错🤣) 因为叫Bone-in Ribeye 22安士要额外加$600 额外叫左薯蓉 一男一女 一个set 再 加左个汤 同 薯蓉 食到好饱😅- 龙虾汤 有旧龙虾肉 都ok 大旧- 洋葱包一定要热食 会香好多 - 薯条要快食, 唔系会痴埋一旧 松露味都算香 都算大份 - 蟹饼 啖啖蟹肉,但不过不失⋯ - 忌廉薯蓉 本人唔好薯蓉 男朋友话唔错 - 带骨肉眼
男朋友生日 谂住有仪式感啲😂😂😂
其实系仪式感中真系唔错选择⋯
而且服务都叫唔错⋯

因为2访,我觉得今次好chur~ 😂
记得对上一次系甜品出黎,员工再帮忙影合照⋯
(对不起⋯生日相更系要咁啦😂)

到食物⋯
2个人 叫左个Set Dinner $888+10%
1. 有汤/沙律/ xxx
2. Main
3. 薯蓉/薯条/龙虾尾
4. 甜品
(以上 希望我无记错🤣)

额外叫左薯蓉

一男一女 一个set 再 加左个汤 同 薯蓉
食到好饱😅

- 龙虾汤 有旧龙虾肉 都ok 大旧
- 洋葱包一定要热食 会香好多
- 薯条要快食, 唔系会痴埋一旧 松露味都算香 都算大份
- 蟹饼 啖啖蟹肉,但不过不失⋯
- 忌廉薯蓉 本人唔好薯蓉 男朋友话唔错
- 带骨肉眼 员工建议4成,有少少血水
,但我地搞唔掂,所以拣左5成 都叫岩岩好偏少少嫩⋯ 男朋友话正正子

- 心太软⋯ 我对心太软要求高啲⋯ 比较中意心真的很软(流心), 但哩个稍为唔太流,系我眼中尚可😂⋯⋯

总结:
男朋友觉得唔错~
我觉得可以有多点点进步😂
服务虽好,但都系可以更好😂

龙虾汤
洋葱包