2019-02-14 62 浏览
进入生日周,细妹贴心拣咗一间有庆祝主题的餐厅嚟为我庆生,位置方便,出咗地鐡站,行几步就到,位于二楼,望见门口就知名字的由来~设计及摆设既温馨亦不失童真,仲有两只猫猫驻场,猫控必到餐牌选择大众化,小食丶西餐丶彩虹特饮,值得一提系厨师发板,差不多每枱必㸃,小食除散叫,叫三款及五款有特惠价,而且份量足,彩虹特饮就以颜色取名,除用咗花同鲜果调制外,颜色味道系自己加入,浓度自己调节~厨师发板,一般都以花嚟衬托伴碟,由于临近情人节,所以加入咗情人节元素,不但睇得,仲好好味,厨师用心精制,用料上盛,又睇得又食得,而且用上多款酱汁伴食物,店员仲贴心建议客人食法、何等食物配何等酱汁⋯⋯食物同服务水准到位芝士焗有机大伞🍄,超好食芝士同菇好夹,个菇焗得啱啱好,多汁水嫩,芝士调配合宜,仲有拉丝蒜蓉芝士焗西兰花,份量多,西兰花焗得够青绿又爽脆,而芝士配薯蓉亦是不二之选,配埋烟肉碎,健康又美味将爆鸡翼,煎到D皮超脆,又香又入味香煎带子刺身南瓜意大利饭,带子煎得恰到好处,又滑又嫩,个意大利饭喂满了南瓜汁,非常入味,可见厨师功架香煎牛柳粒饭配秘制烧汁,以和风沙律垫牛柳底,中和油腻感,牛柳煎得熟之余又唔鞋,淡淡的黑椒粒
设计及摆设既温馨亦不失童真,仲有两只猫猫驻场,猫控必到
芝士焗有机大伞🍄,超好食
将爆鸡翼,煎到D皮超脆,又香又入味
香煎牛柳粒饭配秘制烧汁,以和风沙律垫牛柳底,中和油腻感,牛柳煎得熟之余又唔鞋,淡淡的黑椒粒配上秘制烧汁,份量又唔小,男仕必选
彩虹特饮,选购特定品可以半价叫饮品,我地拣咗D特别D嚟试,红同黄,嘢饮底系一样的,用鲜果,花同梳打调制,不同之处在于"颜色",红系苹果柚子青柠,而黄就系菠萝金桔,店员姐姐建议我哋先将三份二倒入杯中试味,其后再按个人喜好再添加,完全自己控制甜酸度的饮料
不好梳打类的话,亦有咖啡,果茶同朱古力比客人拣,当然,朱古力控的我就拣咗 冻榛子朱古力嚟品尝,买相够吸引,满满嘅Cream喷于面,加上榛子朱古力,朱古力控切勿错过
其实餐厅都多人帮衬,平日都坐得好爆,敬请book位,而且太多人~无得同猫猫玩,这是美中不足,见佢有tea set出,另一选择~