2021-02-02
Set menu for two persons👫($1428)2个starter, 1个汤,2个mains,甜品拼盘,2杯酒🥓24 months aged Parma ham 呢款意大利巴马火腿用左24个月去风干,味道较18个月的浓郁,配上少许芝士,黑醋酱食,中和返个咸味🦀Signature crab cake摆盘非常精致,蟹饼上面系牛油果酱,旁边有芒果salsa同埋蛋黄酱,配搭埋一齐好好味,个人较喜欢配芒果salsa食,感觉比较fresh,带出到蟹肉鲜味🍄Porcini Mushroom Basque牛肝菌营养价值十分高,有8种人体所需嘅胺基酸,味道同松露出奇地夹,所以成个汤好浓郁,好饮😋🍝Truffle Tagliolini Pasta片片嘅松露,大量Percorino Cheese洒在意大利面上,食落觉得好香,又唔会觉得干,因为个酱汁浓稠度调较得岩岩好🐮Coal grilled aged US Prime Ribeye steak同平时出开嘅ribeye steak好唔同,因为佢系碳烤,食落特别香,外脆内软嘅感觉,肉质嫩滑,油脂分布得好均匀,系我暂时食过嘅ribeye当中排no
🥓24 months aged Parma ham
🦀Signature crab cake
🍄Porcini Mushroom Basque
🍝Truffle Tagliolini Pasta
同平时出开嘅ribeye steak好唔同,因为佢系碳烤,食落特别香,外脆内软嘅感觉,肉质嫩滑,油脂分布得好均匀,系我暂时食过嘅ribeye当中排no.1🥇
🧁甜品拼盘
摆盘好靓,有4款甜品,当中有个macaron味道不错,庆祝生日可以加钱有个生日牌,仲有支好似烟花嘅蜡烛🕯️
餐厅环境舒适,灯光昏暗,有海景,适合庆祝节日