2009-09-09 18 浏览
8月28日, 终于考完试, 我既读书生涯终于结束喇!!! 中午打去订位, 打左几次无人听, 考完试再打已经full晒了,佢叫我9点零钟去到应该会有位, 我同朋友9点半去到walk in, 咁夜都仲见到好多人系出面等紧位!! 我地等到10点先有位入面好嘈, 虽然我地被安排系角落窗口位自成一阁, 但都仲系好嘈两个人叫左一杯白酒, 两个starter, 一个饭, 两个甜品先黎芝麻包包, 热辣辣外脆内软几好食, 但牛油雪得硬实,无蝗虫同学讲既soften暖牛油啊, 可能果日太多人soften唔切啦蟹饼卖相好靓, 可惜味道一般配上千岛汁同吃既蟹饼, 蟹味唔鲜甜之余, 仲食到几块小蟹壳!!煎鹅肝伴士多啤梨酱蕃薯饼又系卖相比味道好既一道菜! 鹅肝面头毫不香脆, 煎得过熟, 口感太实;鹅肝下面系薯蓉, 再加个蕃薯饼, 太多薯喇! 而且两者都称不上好味南瓜烤鸡球意大利饭据闻呢度risotto做得唔错, 的确如是. Risotto煮得软硬适中有咬口;南瓜味较淡, 反而好香芝士味, 而且好creamy; 烤鸡球好大旧, 份量又多, 唔鞋而且带印度香料味, 非常唔错心太软声称用上法国Valrhona朱古力既心

8月28日, 终于考完试, 我既读书生涯终于结束喇!!!
咁夜都仲见到好多人系出面等紧位!! 我地等到10点先有位

先黎芝麻包包, 热辣辣外脆内软几好食, 但牛油雪得硬实,

蟹饼
卖相好靓, 可惜味道一般
配上千岛汁同吃既蟹饼, 蟹味唔鲜甜之余, 仲食到几块小蟹壳
!!

煎鹅肝伴士多啤梨酱蕃薯饼

南瓜烤鸡球意大利饭
南瓜味较淡, 反而好香芝士味, 而且好creamy;

心太软
声称用上法国Valrhona朱古力既心太软, 朱古力算香浓, 微苦;
可惜切开唔够流心, 蛋糕质地亦太软腍; 仲有雪糕太细球了

芒果拿破伦伴青柠雪芭
用糯米慈软皮包住既拿破伦真系第一次见, 个人认为有d多余,
因为块皮无论卖相定味道都对整体毫无帮助;
内里既拿破伦唔够香脆, 吉士唔香滑, 芒果香甜可惜得几粒仔
青柠雪芭清新酸甜, 不错

服务ok, 环境太嘈, 绝不适合情侣约会!
枱与枱之间距离太窄, 完全听到晒隔离枱大谈facebook被媾+港星整容

埋单$594, 差唔多成300蚊一个人, 真系太唔值
我既庆祝考完试dinner…实在不够尽庆
食完饭散个靓步, 再动身去饮野!!
蟹饼
过熟鹅肝