2018-04-05 228 浏览
今日系二表姐生日嘅大日子,我们当然要一齐庆祝啦!问到二表姐最想食咩𠮶阵,佢就话好想再去食我们之前都一齐去食过,喺旺角朗豪坊嘅「i CREMERiA Cafe」,所以我们就一齐去咗食雪糕庆祝!我们叫咗几款唔同嘅一齐share嚟食,分别系海盐焦糖脆脆雪糕系有一大块相当香甜嘅焦糖脆片,而雪糕就除咗有香甜浓郁嘅焦糖味之外,仲有海盐嘅咸香味,两样夹埋就可以中和咗个味道,唔会太过甜,系我们其中一款最钟意嘅雪糕味道!宇治抹茶铜锣烧芭菲杯首先我们就食咗个铜锣烧,质感好松软,唔会好干同好硬,中间嘅抹茶夹心亦好香浓,再夹埋啲冰冻嘅抹茶雪糕一齐食,真系好正呀!柚子抹茶馅蜜芭菲嘅白玉系我们觉得喺所有食材入面嘅主角,因质感非常烟烟韧韧,柚子嘅味道相当香甜清新!香醇咖啡Affogato因为系冷热交融,怕雪糕会溶晒,所以喺指定动作,即影完相之后就要即刻食,顶层系软滑嘅雪糕加埋啲洒喺面嘅脆片一齐食,令到口感更加丰富,而底层就系热辣辣嘅香浓咖啡,一冷一热,真系好特别呀!纯金北海道牛奶雪糕嘅外层系用原片金箔包著,令到卖相感觉非常华丽,入面就系相当软滑浓郁嘅牛奶味雪糕,真系好好味呀!
今日系二表姐生日嘅大日子,我们当然要一齐庆祝啦!
系我们其中一款最钟意嘅雪糕味道!
再夹埋啲冰冻嘅抹茶雪糕一齐食,真系好正呀!
柚子嘅味道相当香甜清新!
而底层就系热辣辣嘅香浓咖啡,一冷一热,真系好特别呀!
纯金北海道牛奶雪糕嘅外层系用原片金箔包著,
令到卖相感觉非常华丽,
入面就系相当软滑浓郁嘅牛奶味雪糕,
真系好好味呀!
海盐焦糖脆脆雪糕