2017-06-05 622 浏览
今日同男朋友一齐庆祝周年纪念,我哋就去左sky bar食西餐。其实一直都好想试吓,但系冇时间慢慢叹,今日终于有藉口啦!今日大概七点半左右去到,唔使等位有沙发位坐, 现场环境都好舒服,唔会好嘈有音乐听。我哋order左一份杂锦生蚝,一共六只,全部味道都唔错,好新鲜。但系可以睇返Menu,saldandha bay系唔包括喺杂锦生蚝里面。我个人最钟意就系St Vasst 同 Geay,因为呢两个都系比较甜。我男朋友钟意Viking Maree,因为佢觉得呢一只比较肥美,唔算好咸又唔系好淡, 属于中间。另外我哋亦都order左一份龙虾阔面同埋田螺。龙虾阔面好香,个面唔霖好有咬口,龙虾好新鲜, 好juicy,同埋食得出系一只生猛嘅龙虾。田螺份量好多,唔系几粒就算𠮶啲,食极都仲有,劲抵食!同埋越食越好味,因为食落口小小酸酸地好开胃因为食删号拼盘所以餐厅送咗每人一杯白酒,白酒容易入口,但系相对来讲酒精浓度高,我唔系好饮得,所以饮咗少少就叫咗杯水饮,我男朋友就饮得好高兴
另外我哋亦都order左一份龙虾阔面同埋田螺。

2011 浏览
  • Oyster Platter