2016-07-10 175 浏览
今晚收工之后同Amy去揾食,鬼屎咁热,行下行下去左佐敦,个肚打晒鼓,见到有个西餐厅,叫SENSE CAFE,何谓SENSE??系感觉﹑意识﹑观念,一于少理,    凭感觉去食啦!望望餐牌,食意粉,甜品等等,先嗌左两个意粉。日式肉丸蕃茄煮扁意粉: 有4粒肉丸,一字型排开,其实唔知日式系咩,食落质感似宜X家X的肉丸,d肉搓得好实,唔易散开,肉味有d咸。扁意粉几爽口,佢唔算好淋,蕃茄汁一般唔算好浓咋~伴碟仲有蓄茄仔食TIM!黑松露大虾扇贝扁意粉: 比起蕃茄意粉,呢个意粉更加入味,黑松露汁好好味,初时食觉得佢几淡味,但之后会feel到种与别不同既咸味,好似类似盐既咸味,再加上黑松露有少少苦涩味,令个意粉好有特色。大虾都OK,有两只,大只,扇贝都有两只,肉有d un,比较难离壳,食起上黎有d狼狈,但味道OK的。甜品我叫雪糕焗脆格,Amy中意食香蕉,我地叫左香蕉加芒果酱。朱古力雪糕又滑又香浓,有浓郁既朱古力味。d脆格有d似吐司,但系更加脆!香蕉切成一片片,都几多架!芒果酱酸酸甜甜,吊起左个味,正!食饱饱我地去左庙街听人地唱歌,好听过d现今歌手好多啦! 人地...应该系凭感觉去唱的