2019-10-21 31 浏览
今日同同事去食饭,对于喺沙田工作嘅我呢就真系冇乜特别好嘢食,来不来都系返套同埋公司查餐厅,而今次公司都想去远啲就过左去对面号你间10分九份嘅餐厅食啦!点解想拣呢一间呢?因为当人生去到下一个目标嘅时候有好多野都只能够成为记录片,想当年嘅台式美食之旅真系令我同一班朋友好怀念!今次我就过嚟呢一间台式餐厅度寻找当年嘅梦!我一打开呢份Menu就看我嘅梦呀!立即就叫左呢个盐酥鸡卤肉饭,配上一杯抹香珍珠!不到3分钟就黎到啦!但是应将个饭放喺枱面嘅时候我真系话一声出咗嚟啦,事关佢呢一个饭真系令我十分之满意!满满嘅盐酥鸡再加上老玉嘅香味配上一啖一啖饭,再加上一只半山熟嘅鸡蛋!呢一个配搭完全令我想起当年台湾之旅! 当我每食一啖嘅时候我发觉佢嘅鸡翼唔系只系一啲好简单嘅肥美而系里面加上好多唔同香料,再加上你只半山熟嘅鸡蛋令我觉得呢个饭真系即满满嘅10分!

2019-09-18
午餐