2018-07-30 115 浏览
前几日本人妻同左个好多年冇见嘅旧同事出左去观塘行街食饭😎 旧同事话有间工厦餐厅几出色 😎😎值得推介 就咁决定喇食呢间 !一入到去完全睇唔出系起工厦入面, 入到去好似起一间好有格调又富浪漫嘅西餐厅内面 !好适合拍拖嘅情侣黎呢度庆祝纪念日之类 😍本人妻于是叫左个二人行大虾和牛套餐首先黎到嘅系法包同埋西汤! 法包冇咩特别 !不过就焗热左😆食落口就软软的、 唔错嘅、将佢放起罗宋汤黎食 可能个汤足料, 好入味 ,食落去又系另一个层次 ❤️呢度有个特色任食嘅沙津吧 !只系比一人比$18就可以任食 !不过本人妻口阔肚窄!都系留返个肚仔食主菜算 法式焗酿田螺 💕本人妻就觉得比较出色嘅菜式 😎法式田螺呢个菜式好多时食法国菜都系常见菜式,可以话系好普通 ,但就系因为咁普通,如果做得唔好!好令到客人有一个好差嘅第一印象😎 呢度用左简单嘅香料混埋田螺肉 伴以香浓嘅薯蓉 😝真系平凡中见不平凡👍🏻扒大虎虾配龙虾汁扁意粉 ,主菜之一 扁意粉煮得弹牙爽口 ,配埋只有成只手掌咁大嘅虎虾 ~~份量就刚刚好 ⋯唔会太少😝极上和牛汉堡配薯角 :汉堡好大个 !非常吸晴 ☺️两个人一齐食都会好饱肚 和牛方面够厚身 !食落口多汁 ~煎
忌廉汤
罗宋汤

法式焗酿田螺

扒大虎虾配龙虾汁扁意粉

极上和牛汉堡配薯角 :汉堡好大个 !非常吸晴 ☺️两个人一齐食都会好饱肚 和牛方面够厚身 !食落口多汁 ~煎嘅时间刚刚⋯唔会干身,仲有金黄色脆脆嘅薯角 ,配埋特制嘅酱汁 ,非常美味~
极上和牛汉堡配薯角

魔膳甜品^_^红桑子草莓提拉米苏:用咗个玻璃罩罩住,旁边用左d花花伴碟 感觉好靓靓 ,呢个甜品唔只系睇得 ,仲好好食添 ⋯⋯
红桑子草莓提拉米苏

蓝柑柠檬梳打 荔枝玫瑰梳打 两款都唔会太甜 夏天消暑解渴真系一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
蓝柑柠檬梳打 荔枝玫瑰梳打
2018-07-16