经常经过coffee break但都无大冲动入去食,刚好遇上Ian生日月见餐厅布置得靓靓~所以去试一下💕1️⃣酥炸鸡球蕃茄意大利饭鸡球好食🤩虽然话系酥炸,但比较似韩式炸鸡球,虽然好热气,但因为唔似韩式炸鸡咁大旧,所以感觉唔太邪恶🤪蕃茄意大利饭味道同样正🙌🏻唔会好浓味,但蕃茄味配合得刚好。而意大利饭质地唔太硬,但保留到意大利饭嘅感觉,好食👍🏻👍🏻2️⃣菠菜三文鱼忌廉意粉好喜欢意粉嘅质地🥰好有口感之余又唔会好硬,同菠菜三文鱼嘅质地相映成趣。另外忌廉份量落得好好,唔好食到好济好腻😋😋。而菠菜三文鱼呢个配搭本身都好钟意,三文鱼嘅少少咸味加菠菜嘅清新,真系想再encore🤤3️⃣黑松露薯条薯条真系几大份!而黑松露系落咗去沙律酱度,都有黑松露味,但沙律酱味道偏浓,有少少盖过咗黑松露味。4️⃣cake set ($69加一)因应Ian生日而有呢个cake set,拣咗一杯朱古力同蓝莓芝士蛋糕~朱古力好饮,浓度足够,而且唔会好甜,最钟意上面洒有树熊同生日日期嘅图案😆。芝士蛋糕正常发挥,都系因为Ian生日而应节🤣📍总结:-Dinner set几抵,加$18有餐汤/沙律+饮品,餐汤都系高质嘅,但沙律就正常发挥。-因为食物

1️⃣酥炸鸡球蕃茄意大利饭

2️⃣菠菜三文鱼忌廉意粉

3️⃣黑松露薯条

4️⃣cake set ($69加一)

📍总结:
-因为食物高质,而且系冇满座嘅情况下可以任坐,所以同朋友聚会真系好好嘅选择。
-留意到餐厅有boardgame可以借,配套都唔错🤣
餐汤
沙律