2020-02-04 125 浏览
一向大食嘅我最钟意食放题,因为唔使谂要食啲咩,价钱合理,多种选择,饮品任饮,又唔会惊唔够食,只会饱到一个点。今日去咗呢一间位于荃湾大鸿辉叫做缘聚鲜锅,地方够晒阔落,刺身寿司区,海鲜火锅了区,熟食区,甜品饮品应有尽有。地方非常阔落,位同位中间都有足够嘅空间走动。刺身区:三文鱼,带子,牡丹虾三样都非常新鲜,我最爱嘅系三文鱼,切得非常厚,啖啖肉,够肥美。寿司区:有10多款比你拣,打边炉之前可以食少少打下底,有小朋友嘅就非常适合。打边炉:汤底都有咁多款,只有鸳鸯锅系要加钱。我选择咗日式猪骨汤底,贪佢够简单,将最新鲜嘅食材616就可以食。蔬菜区:摆设得非常精美,菜嘅种类都非常多,好新鲜。浆料有好多款,指天椒同生蒜系我打边炉必食嘅薄切猪肉片:口感一流,好浓猪味,唔会有雪藏味,食多几件有着数。牛肋肉,肥到适中,有好感,牛肉味好重,打边炉必食推介。如果仲未饱有好多面类推介。自己炸嘅响铃特别好味,新鲜出炉热辣辣。饮品当然系任饮啦,包括啤酒。

地方非常阔落,位同位中间都有足够嘅空间走动。

刺身区:
三文鱼,带子,牡丹虾

寿司区:

打边炉:
汤底都有咁多款,只有鸳鸯锅系要加钱。

蔬菜区:
摆设得非常精美,菜嘅种类都非常多,好新鲜。

浆料有好多款,指天椒同生蒜系我打边炉必食嘅

薄切猪肉片:
口感一流,好浓猪味,唔会有雪藏味,食多几件有着数。

牛肋肉,肥到适中,有好感,牛肉味好重,打边炉必食推介。

如果仲未饱有好多面类推介。
自己炸嘅响铃特别好味,新鲜出炉热辣辣。

饮品当然系任饮啦,包括啤酒。
2020-01-05