2020-02-29
晋皇山西刀削面馆呢道地点方便,系天后站A2出口。餐牌有好多种类既食物,包括菜饭,刀削面(冷热,拌面汤面),小食!如果唔食刀削面,可以免费转拉面、米线!. 今日我就叫左个口水鸡猪耳汤刀削面!先讲下𩠌!口水鸡好滑,但系好多旧都连住好大块皮,好肥,变相可以食既肉比较少!猪耳系真系白灼,睇相都可以见到一滴油都无!而且系完全无味!我都唔知自己食左咩!面同汤方面!刀削面嘅主角系面,虽然份量好多,但系煮得太耐,淋哂唔好食!完全无刀削面应有既面味!汤既部分,得个咸字,味精汤!完全称唔上叫汤!. 我地仲叫左几个小食!. 蒜泥牛𦟌 $55纹理分明!有嚼劲!. 醉鸡 $55鸡肉嫰滑,有香浓酒味!. 蒜泥猪颈肉 $55猪颈肉煎得好脆口,唔错!呢个小食做得比较好少少!👍🏾(反而好食d呢两个影唔到相🙇🏻♀️朋友们一早已开吃😑). 凉拌肚丝 $38 煮过头,淋哂无哂口感!肚丝应该要爽口!. 凉拌青瓜$35青瓜爽脆,但个醋底叫系后尾加上去,完全唔入味!另外也切得太细,无咩咬口. 几个月前黎食过一次,唔可以话好难食,但系唔合刀削面嘅标准。两次机会下都做得麻麻地,我未必会再回头了!相比之下,荃湾个一间做得好太多了😭
今日我就叫左个口水鸡猪耳汤刀削面!
先讲下𩠌!
面同汤方面!
我地仲叫左几个小食!
蒜泥牛𦟌 $55
纹理分明!有嚼劲!
醉鸡 $55
鸡肉嫰滑,有香浓酒味!
蒜泥猪颈肉 $55
猪颈肉煎得好脆口,唔错!呢个小食做得比较好少少!👍🏾
(反而好食d呢两个影唔到相🙇🏻♀️朋友们一早已开吃😑)
凉拌肚丝 $38
煮过头,淋哂无哂口感!肚丝应该要爽口!
凉拌青瓜$35