2017-10-26 201 浏览
去观塘返学,前一晚已经想食韩式,之后揾到尼间,就谂住试下尼间啦~由于佢系工厦,所以都揾左一段时间,最后都揾到~入到去,餐厅职员有礼貌问我要睇边个餐牌,其实可能我帮衬既时间比较尴尬,所以先会比职员咁问。不过其实对我冇咩影响,因为我一早谂左想试下间餐厅既人气之选-流心芝士千层黑豚,落单既时候得知,佢LUNCH有配饭,反而晚餐就冇配饭~最后,佢比我配饭,咁我就叫这个呀!黎到个样已经唔错,急不及待即刻试黎食,用刀切开,芝士流出,相当吸引,试第一啖再配埋饭,很好食呀!D饭好香口,口里布满芝士,好好食呀,感觉不错。但之后发现食多几啖,好似好漏,话晒入面都系芝士。再食多几啖。。。发现豚肉唔似之前食评介绍,唔似一层层,似系一整旧,还有的是,可能配菜本身系冻,佢好快将芝士黑豚变冻左,芝士"琼"左变硬左,搅到冇咁好食。同埋提及过系千层,某篇开饭啦食评既相片全部肉都系分离,真系一层层既关系,满心期待。但我研究过又好似唔似,定系不嬲都系咁样?还是我个人问题?影左相,是同一样野吗?另外,D肉比较"UN",好难咬碎,同我想像中有出入,有些失望,所以净左好多出黎,最后我将冻既粟米配饭食完。配菜(全部冰冻),是否想减
由于佢系工厦,所以都揾左一段时间,最后都揾到~

配菜(全部冰冻),是否想减轻油腻,所以才冻食,但建议如果系热食或温暖的话,可能对整体效果也不错。同埋冇咁快令芝士"琼"左。。。

整体麻麻地,最初以为有惊喜,点知失望收场,应该唔会再黎。

PS.最好是接待的男服务员;食物最好味的是白饭。
2017-10-24