2023-07-01 107 浏览
MeeMeeMe餐厅喺黄竹坑One Island South地铺。我见餐厅楼底高度,望落去都几「企理」,所以就去试吓。🍛「招牌咖喱配香茅猪扒鸡翼饭」($128)鸡翼同猪扒份量颇多,炸鸡翼好入味,不过猪扒好干。咖喱酱汁几香浓,但系有啲饭粒比较硬,而且唔够热,有啲失望。🥣「日式烧牛肉」($128)拌饭有牛肉片、鸡蛋丝、豆角粒、紫菜丝同埋一条Jumbo Size 嘅炸蟹柳喺中间,颜色配合得宜,卖相吸引。味道都唔错,有饭素调味,豆角粒增加咬口,提升层次感。🧋阿萨姆珍珠奶茶($42)茶底唔够浓,珍珠好QQ,不过完全无味,我当冻水饮就算😓餐厅嘅服务态度一般般,店员俾人一种「你冇乜事唔好骚扰我」嘅感觉😅我嘅「回头率」应该系50%,如果再去的话,我会试吓越式河粉同其他水果饮品,望落好似吸引D😆

日式烧牛肉
招牌咖喱配香茅猪扒鸡翼饭