平时食开另一间越南汤粉,同frd买完嘢想偷吓懒索性就喺连城食。我同我frd都唔系第一次嚟呢间,不过我差唔多成两年冇食过,记得味道OK嘅,唔知有冇变度。入座后嗌咗两个下午茶餐香茅鸡扒饭$49生牛肉汤河$55生牛肉河d牛肉好韧咬唔断,个汤味道怪怪地,完全唔似其他餐厅咁香口,饮两啖已经唔想继续。至于鸡扒饭,呢碟饭上到嚟同frd对望真系打晒??乜鸡扒咁细旧?睇番其他食评d肉明明好大旧㗎,唔通份餐主角系泰国香米?鸡肉唔好食,好柴,都系有浸味。以下午茶嚟讲,呢个价钱(包热饮唔使加钱),喺沙田唔算贵但完全唔抵食,唔知口味变咗定系点,重点系—唔好食。谂番平时食𠮶间,相差无几嘅价钱味道好好多。入嚟之前冇睇食评,以前食过印象冇咁差,呢次直情觉得中伏。见其他食客有讲态度问题,今次唔觉态度差,入座落单埋单都正常。不过用餐半个钟,系有见到送错餐/送漏嘢/隔离一食完就即刻收嘢。连我哋都系,冇话问声仲要唔要就直接收嘢(个场唔full一半吉台亦冇人等位)。仲有用餐时店员喺度扫地?!系有就住就住咁扫,但我哋𠮶边坐咗几张台,用紧餐唔系话食物掉咗落地,都要系𠮶阵扫地真系第一次见。眼见同一个店员做几样嘢,可能赶住收工~

香茅鸡扒饭$49
生牛肉汤河$55