2015-01-10
2001 浏览
今日约左宝贝喺呢头见面~~佢话由我全权发板,咁真系太好了~即时去揾地方啦~~喺呢个商场真系唔知去边间好~有D舖头一睇唔会有兴趣试~而得两条友仔上高层的话试唔到多款式,唯有喺底层慢慢睇下~去到3楼,谂住去间食东南亚野的地方,去到门口望望,感到那服务员的不良好态度,就令我改变主意了~最后见到呢间餐牌的甜品,再控制唔到自己~决定入去一试~!喺门口望左阵都冇服务员黎招呼,唯有自己走入去揾位,一行入餐厅,先有个服务员带住,佢求其点左个位比我,最后我冇理佢,自己拣左个心仪的位置坐一边睇餐牌谂紧食乜野甜品,宝贝终于黎了~我提议食招牌生果拿破仑,宝贝话要先食主菜,甜品之后再决定~我为左可以有空间食甜品,所以点了西冷扒薯菜西冷扒(3成熟) - 西冷扒上抬感觉好弱,一D大火烧过的惹火感觉都冇,上枱只系有点微暖,幸好切开质感唔会太差,我点了三成熟,最后有点过火,但求佢唔会太熟透就已经足够,入口咬落唔似落得太多梳打粉~留住有肉的咬口,切的时间都要用点力!保存到西冷扒的风味薯菜 - 配菜真系令人有点失望~薯条系粗薯条,睇落好开心~但系一D都唔热,上枱时已有点凉意,其他配菜都系,相信系炒过后放得太耐先上枱,入口有
喺呢个商场真系唔知去边间好~有D舖头一睇唔会有兴趣试~
而得两条友仔上高层的话试唔到多款式,唯有喺底层慢慢睇下~
去到3楼,谂住去间食东南亚野的地方,去到门口望望,
感到那服务员的不良好态度,就令我改变主意了~
最后见到呢间餐牌的甜品,再控制唔到自己~决定入去一试~!
喺门口望左阵都冇服务员黎招呼,唯有自己走入去揾位,
一行入餐厅,先有个服务员带住,佢求其点左个位比我,
最后我冇理佢,自己拣左个心仪的位置坐
宝贝话要先食主菜,甜品之后再决定~
我为左可以有空间食甜品,所以点了西冷扒薯菜
薯菜 - 配菜真系令人有点失望~薯条系粗薯条,睇落好开心~但系一D都唔热,上枱时已有点凉意,其他配菜都系,相信系炒过后放得太耐先上枱,入口有点蒜香但冻冰冰~
可能呢间餐厅的主打系食面包甜品,所以喺西餐热食方面的质素唔会太高~
下次真系唔敢试!!
期待好耐谂住点的甜品~宝贝话已经食唔落,所以决定择日重赛..
店舖本身冇洗手间设备~要解手的话就要去商场的洗手间...要行好远啊~~唉~~真阴公~