2022-11-09
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡𠮶日5点几就肚饿 一枝箭同friend冲咗去旺角揾食👭🏻 见广华街有自助烧烤食仲要系任食 就拿拿趣入咗去🏃🏻♀️一入到去店员就即刻拎左一大盆肉串烧俾我哋~ 然后就同我哋介绍酱料同自助饮品区 餐厅好贴心仲有张牌仔写低晒唔同种类串烧要烧几耐 咁啲嘢食就包保一定熟.ᐟ.ᐟ 店员好nice 一叫佢马上就过嚟帮手 朋友跌咗筷子就算冇叫店员帮手店员都好醒目即刻攞过对俾我哋.ᐟ.ᐟ 我地加咗几次单 每次上菜速度都好快💨而且炉嘅火力够猛 所以好快就烧好一串 唔使同时间竞赛 所以我哋两个女仔两个钟食咗4x串🥹 最后仲要包埋一杯Häagen-Dazs🍨有得自选口味㖭所以我哋两个女仔两个钟食咗4x串.ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 120分钟任饮任食和你烧 ($208)⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶肉类🥩 (4/5)一开始店员上𠮶盆肉串烧就包咗牛同猪🐮🐷 牛肉方面最推介嘅系M6和牛牛柳.ᐟ.ᐟ 首先牛肉肥瘦适中 而且烧耐咗都唔会韧反而有好香嘅焦香味🤌🏻 一份都有四粒每粒都大大嚿 份量绝对唔手软~ 猪肉方面最推介荷兰猪五花🤤 五花肉嘅边边
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
•͈౿•͈ 120分钟任饮任食和你烧 ($208)
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
肉类🥩 (4/5)
一开始店员上𠮶盆肉串烧就包咗牛同猪🐮🐷 牛肉方面最推介嘅系M6和牛牛柳.ᐟ.ᐟ 首先牛肉肥瘦适中 而且烧耐咗都唔会韧反而有好香嘅焦香味🤌🏻 一份都有四粒每粒都大大嚿 份量绝对唔手软~ 猪肉方面最推介荷兰猪五花🤤 五花肉嘅边边位烧到金黄色 好脆口🫶🏻肥腻感唔重 就算唔查酱料都好香口.ᐟ.ᐟ 鸡肉方面最推介鸡软骨同鸡中翼~ 鸡软骨一串有六粒 烧嘅时候滴晒油好邪恶 但一食落去完全觉得冇嘥到quota👌🏻😼鸡软骨烧完冇缩水之余仲大粒香脆 而鸡中翼皮好薄 烧完之后成块皮完全系薯片咁脆 入边嘅鸡肉仲保持到有肉汁㗎.ᐟ.ᐟ
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
丸类&肠类🍡 (3.6/5)
我哋嗌咗芝士肠同台湾肠🌭一串有两条 两款都好食.ᐟ.ᐟ台湾肠甜甜地有黑椒味 芝士肠烧完就脆卜卜😈 丸类嘅话推荐鱼蛋、街头烧卖同鱼肉年糕 鱼蛋烧耐咗个皮会变到一层好薄嘅脆皮.ᐟ.ᐟ食落去口感好特别推荐大家试吓🙌🏻 而烧卖烧完之后系外脆内软 又钟意脆口又钟意食烧卖𠮶种软糯口感嘅朋友仔系必食.ᐟ.ᐟ鱼肉年糕就系打边炉会见到嘅麻吉烧🤣 同烧卖一样烧耐咗 外层都系好脆 麻薯仲好软林林会拉丝🤏🏻🥰
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
菜类🥒 (3.7/5)
Encore咗好几次日本甜薯🍠.ᐟ.ᐟ一串有两粒 甜薯烧完之后口感好绵密 外皮变咗一层薄脆 好食 然后另一款推荐大家叫嘅就系翠玉瓜😍翠玉瓜切得厚薄适中 烧完之后虽然望落好似dry dry地 但食落去爆晒汁超级Juicy .ᐟ.ᐟ💦
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
甜品类🍬 (4/5)
烧烤食棉花糖系must .ᐟ.ᐟ🍭 总共食咗五串 棉花糖好大粒烧完好fluffy🥳 夹埋另一款甜品鸡蛋仔一齐食 好满足.ᐟ.ᐟ完美地收尾🤍
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
酱料及调味粉🧂(3.9/5)
座位侧边放咗四款调味粉同两款酱料 分别系孜然粉、辣椒粉、海盐同椒盐.ᐟ.ᐟ 酱料就有韩式梨汁烧烤酱同泰式鱼露.ᐟ.ᐟ 酱料比起一般烧烤店特别~ 今次试咗韩式梨汁烧烤酱🍐呢种酱系比起一般烧烤酱更加清爽💁🏻♀️ 因为夹杂左一粒粒梨成件事冇咁腻~ 咸甜balance得好好😽 调味粉方面推荐孜然粉 无论烧咩夹埋孜然粉都好match㗎🤰🏻选择困难嘅朋友可以试吓.ᐟ.ᐟ
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
📍串Grill 自助烧烤专门店 (广华街) (旺角)
旺角广华街2-20号翠苑大厦2二期10号舖