2016-09-29 310 浏览
康瑞凉茶 一直都好中意食好烟烟韧韧既野 😁糯米糍,蕨饼,年糕都全部系我既 all time favourite 当然更加少不了芋圆啦 自从食过台湾既芋圆之后更加系念念不忘 可惜系香港甜品铺食芋圆 一向都系得好少粒 一啲都过唔足口瘾 😪从instagram得知深水埗既康瑞凉茶 除左凉茶外更加做埋糖水 主打既更加系手工芋圆 而且重点仲系要份量足 锦小妹紧系当然有食错无放过啦 ✋🏻所以有日去深水埗买电话卡 我当然要顺便去试下啦 店铺主要卖中式糖水 每一款都可以加配芋圆,地瓜圆同小丸子 由于小妹唔太好中式糖水 所以选择左特式仙草百配 特式仙草百配果然好足料 👍🏻除左芋圆,小丸子同仙草,仲配有红豆,绿豆、薏米同西米 仙草细滑,食落糖水不会太甜而且带有阵阵仙草味 加上花奶令味道更丰富 系淡淡既夏日食实在是最好不过 系略嫌芋圆可以更再Q一点 不过糖水只售$25绝对系值回票价 温馨提示: 铺头四点先开门 因为系家庭式医馆               所以堂食坐位并唔多 等位时间亦较长               所以最好外卖又或者要做好立食既准备
康瑞凉茶

锦小妹紧系当然有食错无放过啦 ✋🏻

所以有日去深水埗买电话卡

我当然要顺便去试下啦

店铺主要卖中式糖水

每一款都可以加配芋圆,地瓜圆同小丸子

由于小妹唔太好中式糖水

所以选择左特式仙草百配
 特式仙草百配果然好足料 👍🏻

除左芋圆,小丸子同仙草,仲配有红豆,绿豆、薏米同西米

仙草细滑,食落糖水不会太甜而且带有阵阵仙草味

加上花奶令味道更丰富

系淡淡既夏日食实在是最好不过