2021-12-03
听讲呢间Cafe喺5/12约满结业 口碑都唔错 所以就去试下啦 但系冇谂过会咁㗎🤭因为惊好多人去无位坐 所以七点都未够就冲咗上去 个格局就有啲似十几年前啱啱楼上Cafe兴起嘅时候 weekend同啲friend去旺角度坐Cafe坐一日咁(连嘢食都系)餐汤: 忌廉蘑菇粟米汤谂住罐头汤实无死啦 点知以为医院病床啲汤咁 虽然真系有一粒粒粟米同埋大大块蘑菇 但系啲汤基本上系白色嘅水😅块包就不值一提盐烧蟹棒明太子猫耳朵🍝其实个卖相都算系咁嘅 个一条蟹棒都好大条 而且的确系有被火枪烧过少少火炙嘅痕迹 猫耳朵系好烟韧 不过明太子系完全冇明太子味 有啲似X鲜𠮶啲假鱼籽扮明太子 而且个汁又系水… 可能厨房今日无买忌廉🤯香煎香草鸡脾肉配牛油南瓜意大利粉🍛个鸡冇咩味 好明显系冇腌过直接煮的🥲又无乜调味 结果成碟意粉个味就交咗比个紫菜负责黑松露薯条🍟食到薯条好似用气炸锅整嘅 比起油炸无咁油 佢个薯条有用黑松露捞过 仲有碟黑松露酱另上 算中规中矩啦🥸少少唔够味个份量比较多 2个人食就好饱了唔太甜岩岩好红豆窝夫配是日冰淇淋🧇呢个算最正常嘅一碟嘢了 个窝夫有淡淡嘅黑炭(?)味 都真系新鲜整嘅 叫完佢等咗一阵先上到台
因为惊好多人去无位坐 所以七点都未够就冲咗上去
个份量比较多 2个人食就好饱了
唔太甜岩岩好红豆窝夫配是日冰淇淋🧇
窝夫有做到外脆内软 其他配料都夹得几好嘅👍🏻
峰蜜柚子梳打🍹
正常发挥嘅梳打 个餐加35蚊就可以叫一杯40蚊楼下嘅嘢饮 贵咗就补差价
后嚟有上返OpenRice睇其他人嘅食评
有一个大胆嘅推测:
当日我地去嘅时候 个厨师call sick!
因为无论卖相同人地所写嘅质素 都同我地食到嘅完全唔同
所以可能𠮶日厨师无返 甜品师傅要顶上 就搞成咁🥶