2015-04-19
又尼到糖痴豆 中学同学话想怀缅下过去咁就尼啦一尼就嗌返中学成日嗌𠮶一set: 朱古力厚多士加茉香珍珠奶茶呢一set计落最实惠架啦 以前中学食既时候就24蚊 而家就加左少少价咁啦朱古力多士简简单单 多士上面搽左层朱古力酱 焗到脆卜卜 食既时候依然热辣辣 系好味既而茉香珍珠奶茶就好香茉莉味 饮完都会仲feel到有阵茉莉香味 奶味就相对淡左啲呢两样野加埋简直揾返中学放学冲落尼同其他人争位既感觉 因为一迟左就要等好耐好耐中学既时候真系好开心仲嗌左另一杯野饮叫红绿灯我冇理解错既话就应该系抹茶牛奶加红豆配云呢拿雪糕啲红豆好好味 够晒烂 又够甜 like一like先但啲抹茶牛奶呢...首先我唔知佢系咪真系有牛奶 只系我望佢个色系似有 所以先咁认为冇牛奶味啦 又冇乜绿茶味 似系揾水开既绿色所谓牛奶加埋球雪糕 我觉得佢系染左绿色既大家乐雪糕红豆冰30蚊1杯 我觉得有啲唔抵啰....讲一讲佢室内布置啦 成间舖都系用橙色做主色 连menu都系 一望到就觉得好warm我最中意𠮶一part就系店内有一块壁布版 上面贴左好多好多学生写既留言 多数都系附近中学学生既留言 好怀念中学时候既情怀虽然今次叫左一杯伏伏地既
中学既时候真系好开心 仲嗌左另一杯野饮叫红绿灯
我冇理解错既话就应该系抹茶牛奶加红豆配云呢拿雪糕
啲红豆好好味 够晒烂 又够甜 like一like先
但啲抹茶牛奶呢...
冇牛奶味啦 又冇乜绿茶味 似系揾水开既绿色所谓牛奶
加埋球雪糕 我觉得佢系染左绿色既大家乐雪糕红豆冰
30蚊1杯 我觉得有啲唔抵啰.... 讲一讲佢室内布置啦 成间舖都系用橙色做主色 连menu都系 一望到就觉得好warm
我最中意𠮶一part就系店内有一块壁布版 上面贴左好多好多学生写既留言 多数都系附近中学学生既留言 好怀念中学时候既情怀 虽然今次叫左一杯伏伏地既野饮 但系无损我多年尼对呢一间 甜品舖既信心
而家真系好难揾到啲甜品舖系好食又抵食 30蚊就食饱饱 开开心心咁走人 以后都系会keep住尼架