今日相约朋友,专登去呢间人气中环Cafe☕️。 Cafe 就喺艺穗会对面,加上特别的装饰,一眼就睇到🤩餐厅提供食物及咖啡种类很多,有All day breakfast, Bagel, Croissant, sandwiches, Toastie ,Expresso , cappuccino ,各种味道 latte 等等😋😋。我地好兴奋咁拣咗🤣Avocado Salmon Cream Cheese Bagel ($98) - 呢度牛油果好出色,选择合适的牛油果🥑及调味都好重要,能突然牛油果的香味。 Bagel 是烤过,少少脆口又烟韧。三文鱼油香十足。Green All Day Breakfast: scramble egg, mushroom, quinoa, avocado, toast and green salad ($128)- 蛋煮得好滑,配上蘑菇,份外香浓。 多士烘得脆脆的,配著滑蛋蘑菇食,特别好味。 新鲜沙律🥗菜伴著有口感的藜麦及酸酸的沙律酱,好开胃醒神,感觉又健康。另一主角,当然就系咖啡,我见好多人都专登黎饮呢杯香浓幼滑特咖啡Hot Cappuccino ($40) Ice

我地好兴奋咁拣咗🤣

Hot Cappuccino ($40)
Iced Cafe Latte ($45)

Cafe 有几个角落🌟是放置黑胶碟,特色杯碟及复古衫。 品尝美食之余,仲可以欣赏店主既collection.

餐厅有好多打卡位,挂住数排的杯作摆设玻璃窗位,黑胶碟及唱机位,门口位😝😝,啱哂我🤗