怀旧「冰室」路线 寻觅「港」味道一直经过开上水中心都会见到荳子冰室keep 住有人龙排队。而且好特别,门口亦另外有各式面包买走。承接港地道冰室特式。新冰室除咗保留住原味道外,最后嘅地方当然系环境舒服咗,食物款式选择都多啲。不过有时食茶记冰室,唔想食太多嘢。一定会直接叫常餐,而且一定会叫公仔面。仲要出前一丁🤣!相信大家都会有同感😉烧鱿鱼须捞公🦑 推介👍🏼加上咗店家秘制嘅照烧汁整成。酱汁挂满晒面身,啖啖都好满足。搭配埋爽口弹牙嘅鱿鱼须,好jeng😋烧猪颈肉捞公 世一🐷 猪颈肉肥瘦适中,而且香囗。面身啱啱好唔会好淋身,而呢款嘅捞面汁比起烧鱿鱼须个款会淡啲啲,不过都够惹味。适合唔太好重口味嘅人。除咗常餐之外,碌menu 个阵见到荳子仲有炒饭同焗饭简,款式都几多吓。睇落唔错,所以都叫咗嚟试吓。椰香咖哩汁焗海鲜饭 推介👍🏼一上枱,热辣辣仲好重椰香。咖哩汁食落唔系个种死咸。配料都丰富,有蟹柳,薯仔🥔,鱿鱼🦑,鱼柳🐟,呜门卷,青口同蚬肉等等。配埋炒饭底,真系惹味又🈵️足。黄金蟹肉炒饭🦀个卖相好靓,连埋个蟹盖做伴碟,啱晒打卡。炒饭粒粒分明,够晒镬气。不过略略觉得咸左少少,可能咁啱落盐重手咗啲😝。
怀旧「冰室」路线 寻觅「港」味道

烧鱿鱼须捞公🦑 推介👍🏼