2022-07-29
今日同朋友去咗天水围一间特色上海菜餐厅食lunch!店员都十分之亲切☺️Menu都有好多选择我地就叫咗以下嘅嘢食😋1. 咸豆浆 ($18)一见到个外观好惊喜!原本以为只系普通嘅一支豆浆,点知系一碗豆浆,里面要有油炸鬼同埋葱花,十分特别,值得一试👍🏻2. 酸辣净云吞 ($38)分量十分之足料,云吞里面好多馅,真材实料😍无念过个汤底都有惊喜,里面都有好多唔同嘅材料,例如系猪红、猪肚、木耳丝、笋丝等等,啖啖都系料😋3. 酸辣汤 ($20)由于一开始冇谂过酸辣净云吞都咁多料,所以就叫埋酸辣汤,但其实酸辣汤就系酸辣净云吞个汤底🤭4. 粢饭 ($22)系童年嘅回忆🤪十分之烟靭,里面有肉松、菜宝、同埋油炸鬼,几种味道合埋一齐十分之惹味,一定要试👍🏻5. 糖醋排骨 ($26)一开始望落去好似有啲油腻,但食落去发觉完全一啲都唔油腻,食落去啲肉质都好厚实,加埋啲糖醋味,感觉不错🤩6. 五香牛肉 ($26)一食就有好香嘅麻油味😍食落去冇咩味精,健康之选😋另外份量都充足,半碟都够同朋友share🥳!7. 上海熏鱼 ($26)第一次试,味道唔会太咸,都相对健康,攞嚟做小食都系唔错嘅选择🥰
Menu都有好多选择
我地就叫咗以下嘅嘢食😋
1. 咸豆浆 ($18)
2. 酸辣净云吞 ($38)
3. 酸辣汤 ($20)
4. 粢饭 ($22)
5. 糖醋排骨 ($26)
6. 五香牛肉 ($26)
7. 上海熏鱼 ($26)