2019-07-24 79 浏览
今日女友收早,又系约饭时间,一年来已经食遍铜锣湾,所以今日转移阵地去中环出发😆当然啦,揸fit𠮶个都系我,食我最喜爱嘅茶餐厅,就试试依间中环茶记!行到入去,正当晚饭时间,人唔算太多,侍应同经理都好好笑容,客人唔使受气👏🏻👏🏻打开餐牌有中、西菜式,原本睇咗OpenRice想锯扒,但系啱啱琴晚先锯完,经理又推介小菜,所以决定食中😂例汤无花无假,真材实料👍🏻菠萝咕噜肉甜酸味道啱啱好,送饭一流👍🏻沙爹金菇肥牛粉丝煲非常够味,经理推介果然冇介绍错😆小炒王都系经理推介,好多地方小炒王都会太多油,但系依间师傅炒得啱啱好唔算太油腻🥰两个人食晚餐,唔使$400放到一枱都系,好满足🤣龙凤大柠乐,第一次饮,又几鬼正㖞🥰饮完成个醒神晒柚子蜜系女友最爱😍最后女友仲要点多个薄荷朱古力做甜品,好少见佢咁好胃口😮😮总括来讲,对中环茶记印象好好,系一间有人情味嘅茶餐厅🥰🥰

例汤

例汤无花无假,真材实料👍🏻

菠萝咕噜肉

菠萝咕噜肉甜酸味道啱啱好,送饭一流👍🏻

沙爹金菇肥牛煲

沙爹金菇肥牛粉丝煲非常够味,经理推介果然冇介绍错😆

小炒王

两个人食晚餐,唔使$400放到一枱都系,好满足🤣

龙凤大柠乐

龙凤大柠乐,第一次饮,又几鬼正㖞🥰
饮完成个醒神晒

柚子蜜

柚子蜜系女友最爱😍

薄荷朱古力

最后女友仲要点多个薄荷朱古力做甜品,好少见佢咁好胃口😮😮

总括来讲,对中环茶记印象好好,系一间有人情味嘅茶餐厅🥰🥰
2019-07-18
例汤